Ziua Mondială a Bolnavului, sărbătorită la Catedrala Sfântul Iosif

ziua mondiala a bolnavului

Ziua Mondială a Bolnavului, sărbătorită la Catedrala Sfântul Iosif

Pe 11 februarie 2021, Memoria Preasfintei Fecioare Maria de la Lourdes, în Biserica Catolică se sărbătorește cea de-a XXIX-a Zi Mondială a Bolnavului. La Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat o Sfântă Liturghie solemnă; au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, Pr. Ciprian Mărtișcă, Responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară al ARCB și preoții Catedralei. La Sfânta Liturghie au fost prezenți Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, E.S. Dl. Roberto Musneci; Președintele Asociației Române a Ordinului de Malta, dl François Catto; Directorul General al Asociației Caritas București, doamna Maricica Cihodaru; medici din Asociația Medicilor Catolici.

ÎPS Aurel Percă a evocat la predică rugăciunile care se înalță astăzi pentru bolnavi în întreaga lume catolică, în sanctuarele mariane, prezentând Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului. Arhiepiscopul de București a subliniat munca asiduă a medicilor din România: „Personalul medical, adesea cu puține resurse, face adevărate minuni”. Nicio performanță a tehnologiei medicale nu poate să înlocuiască, însă, prezența umană alături de cei suferinzi, iar această perioadă de pandemie ne face să apreciem și mai mult efortul personalului medical: „Dumnezeu să răsplătească toate eforturile pe care medicii, infirmierii și lucrătorii sanitari le-au făcut și le fac”. Mijlocirea Sfintei Fecioare Maria poate aduce „alinare și bucurie” în sufletele multora, deoarece „de multe ori, bolnavii suferă de singurătate, de izolare, de faptul că nu este nimeni care să le ofere un cuvânt de mângâiere și de speranță”, iar Biserica mijlocește, asemenea Mariei, darul sănătății pentru cei suferinzi, iar în această perioadă, în mod special, pentru bolnavii afectați de coronavirus.

„Dragi frați care suferiți și vă purtați boala în fiecare zi, aveți încredere în rugăciunile pe care le facem în fiecare zi la Sfânta Liturghie și la rugăciunea personală”, a încheiat ÎPS Aurel Percă. Mesajul pentru bolnavi al ÎPS Aurel Percă poate fi citit aici.

 

 

 

 

Hits: 169

/ Știri

Share the Post