Editura ARCB, nouă apariție: „Domnul a înviat! Cu Papa Francisc către sărbătoarea Paştelui”

coperta I Domul a inviat

Editura ARCB, nouă apariție: „Domnul a înviat! Cu Papa Francisc către sărbătoarea Paştelui”

Ne pregătim de începerea Postului Mare, iar Editura ARCB vă propune o carte care să vă inspire pe durata acestui timp liturgic. Volumul Domnul a înviat! Cu Papa Francisc către sărbătoarea Paştelui este o culegere de meditaţii şi rugăciuni menite să-i însoţească pe credincioşi pe parcursul Postului Mare. Semnat de Papa Francisc, acest mic tovarăş de drum reuneşte gânduri pentru fiecare dintre cele 40 de zile pe care Biserica le prevede anual ca perioadă de revizuire a vieţii.

Stilul cald şi primitor al Pontifului Roman se împleteşte aici cu imagini semnificative din momentele liturgice ale acestui timp deosebit. Cartea se deschide cu o prefaţă incitantă a Cardinalului Angelo Comastri, care dezvoltă o paralelă între vremurile noastre şi anii ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Culegerea apare în format „de buzunar” pentru a fi mai uşor de purtat cu sine pe toată durata Postului Mare.

***

„Iubirea de aproapele trebuie să fie un stil care orientează orice lucru pe care-l facem. Papa Francisc, prin scurte gânduri care semnalizează drumul convertirii, ne însoţește din Miercurea Cenușii până în ziua luminoasă a Paștelui. La începutul Postului Mare, Papa ne întreabă: Spre ce să ne îndreptăm privirea pe drumul Postului Paştelui? E simplu: spre Cel Răstignit. Isus pe cruce este busola vieţii. De ce? Deoarece Crucea este un strigăt al Iubirii, o breșă prin care Milostivirea infinită a lui Dumnezeu ne vine în întâmpinare. Dacă ne deschidem inima acestei breșe de Iubire, în ziua de Paști vom putea exclama: Iubirea a înfrânt ura, viaţa a biruit moartea, lumina a alungat întunericul! (Mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc pentru Sfintele Paşti, 5 aprilie 2015). Drum bun!” (Cardinalul Angelo Comastri, prefață).

Liana Gehl

Hits: 142

/ Știri

Share the Post