Papa Francisc a sărbătorit prima Zi Internațională a Fraternității Umane

Screenshot 2021-02-04 at 20.47.34

Papa Francisc a sărbătorit prima Zi Internațională a Fraternității Umane

Papa Francisc a sărbătorit prima Zi Internațională a Fraternității Umane printr-o întâlnire virtuală organizată de Șeicul Mohammed Bin Zayed la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, cu participarea Marelui Imam de Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyeb, al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres și altor personalități. Data de 4 februarie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și coincide cu aniversarea reuniunii din Abu Dhabi din 4 februarie 2019, când Papa și Marele Imam de Al-Azhar au semnat Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea comună.

„Surori și frați. Acesta este cuvântul: surori și frați. Afirmați fraternitatea. Într-un mod special pentru tine, fratele meu, prietenul meu, tovarășul meu în provocări și riscuri în lupta pentru fraternitate, Marele Imam Ahmed Al-Tayyeb, căruia îi mulțumesc pentru companie în călătoria de reflecție și redactarea documentului care a fost prezentat acum doi ani” a afirmat Sfântul Părinte. „Mulțumesc tuturor că ați pariat pe fraternitate, pentru că astăzi fraternitatea este noua frontieră a umanității. Ori suntem frați, ori ne distrugem reciproc.”

Papa Francisc a continuat meditația despre fraternitate: „Astăzi nu este timp pentru indiferență. Nu ne putem spăla mâinile, cu distanțare, cu neglijență, cu dezinteres. Ori suntem frați – permiteți-mi -, ori totul se prăbușește. Este frontiera. Frontiera pe care trebuie să construim; este provocarea secolului nostru; este provocarea vremurilor noastre. Fraternitatea înseamnă o mână întinsă; fraternitatea înseamnă respect. Fraternitatea înseamnă a asculta cu inima deschisă. Fraternitatea înseamnă fermitate în convingerile cuiva. Pentru că nu există o fraternitate reală dacă îți negociezi convingerile.”

Sfântul Părinte a adresat mulțumiri celor care au făcut posibilă realizarea sărbătoririi acestei Zile, felicitându-i pe Latifa Ibn Ziaten și António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, cărora li s-a decernat primul Premiu Zayed, inspirat de Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea comună.

 

Sursa: press.vatican.va

 

 

Hits: 55

/ Știri

Share the Post