Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate la Catedrala Sf. Iosif

Screenshot 2021-02-03 at 19.46.12

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate la Catedrala Sf. Iosif

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate a fost marcată marți, 2 februarie 2021, la Catedrala Sf. Iosif, printr-o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, preoții Catedralei și preoți ai congregațiilor din Arhidieceză, fiind prezente persoane consacrate din ordinele călugărești, congregațiile și mișcările ecleziale care activează pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de București, precum și corul comunității din Popești Leordeni a Congregatio Jesu.

Pornind de la semnificația sfințirii lumânărilor, ÎPS Aurel Percă a explicat la predică importanța Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate, în legătură cu sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în care primim „lumina prin excelență, care este Cristos”. Așa cum Simeon și Ana au fost binecuvântați de primirea lui Mesia, prezența lui Cristos în istoria omenirii a luminat Biserica și întreaga istorie. Lumânările aprinse ne amintesc de faptul că „și noi suntem lumini care trebuie să lumineze în această lume”. „Dăruirea totală a lui Cristos” este imitată de persoanele consacrate, prin cele 3 voturi de sărăcie, ascultare și castitate, care imită, totodată, și chemarea Sfintei Fecioare Maria.

Arhiepiscopul de București a amintit că în scrisoarea trimisă persoanelor consacrate de către Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică este lansată invitația de a studia ultima enciclică a Papei Francisc, „Fratelli tutti” (Cu toții frați), publicată pe 3 octombrie 2020. Persoanele consacrate sunt invitate să fie „frați și surori” pentru întreaga omenire. Tema fraternității este pusă în valoare și de Ziua Internațională a Fraternității Universale (4 februarie)  care va fi marcată pentru prima dată în Arhidieceza de București printr-o Sfântă Liturghie, joi, 4 februarie, ora 18.30.

Hits: 135

/ Știri

Share the Post