ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, la ora de rugăciune a preoților din Decanatele bucureștene

WhatsApp Image 2021-01-27 at 15.47.59 (1)

ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, la ora de rugăciune a preoților din Decanatele bucureștene

Ora lunară de rugăciune a preoților din Decanatele bucureștene a avut loc miercuri, 27 ianuarie, la Mănăstirea Sfânta Familie a Congregației Frații Sfântul Ioan (FSJ). Împreună cu peste 40 de preoți, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit, și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar, au participat un moment de adorație în sala încăpătoare de sub biserica mănăstirii.

Frații ioaniți, gazdele întâlnirii, au prezentat carisma congregației lor și inițiativele pe care le propun parohiilor. Între acestea, se numără Atelierele familiilor, o inițiativă ce se înscrie în Anul Familia Amoris Laetitia. Atelierele se adresează familiilor care doresc să parcurgă împreună un drum lunar de spiritualitate și de comuniune sub îndrumarea unui frate ioanit. O altă propunere este de a iniția credincioșii la Adorația Euharistică, prin întâlniri la Mănăstire sau în parohii.

La final, ÎPS Aurel Percă a vorbit despre Ziua Mondială a Fraternității, propusă pentru data de 4 februarie de către ONU, care va fi marcată în Arhidieceză prin diverse inițiative care au ca scop mai buna cunoaștere a enciclicii „Fratelli tutti” (Cu toții frați) a Sfântului Părinte Papa Francisc (3 octombrie 2020).

Arhiepiscopul de București a amintit și despre cele două Zile Mondiale din perioada imediat următoare: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate (2 februarie), când va celebra Sfânta Liturghie solemnă la ora 17 la Catedrala Sf. Iosif, și Ziua Mondială a Bolnavului (11 februarie), când Biserica se va ruga pentru toți bolnavii și în mod special pentru cei afectați de COVID-19.

Hits: 134

/ Știri

Share the Post