PS Cornel Damian: cuvânt de învățătură la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

0 20 Intalnirea Ecumenica Armeni20210120 _DSC7178

PS Cornel Damian: cuvânt de învățătură la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

În Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, reprezentanții cultelor creștine din București s-au reunit pentru cea de-a treia întâlnire, miercuri, 20 ianuarie, la Catedrala Episcopală Armeană Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Au  fost reprezentate: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Biserica Armeană, Biserica Evanghelică Luterană Germană C.A., Biserica Reformată Calvineum, Biserica Reformată II, Biserica Evanghelică Luterană S.P. Cuvântul de învățătură a fost ținut din partea Bisericii Romano-Catolice de către PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București.

Pornind de la tema săptămânii, „Rămâneți în iubirea mea: veți aduce rod mult!” (cf. In 15,5-9), menționată și de Papa Francisc în Audiența Generală de astăzi, PS Cornel Damian a evocat atitudinea Mântuitorului la Cina cea de taină, contextul în care El le-a făcut acest însemn discipolilor: „Cristos ne sugerează că lucrarea înnoitoare a Jertfei de sine se va face prezentă în lume prin slujirile simple, cotidiene, pe care ucenicii le vor înfăptui unii față de alții, cu acea discreție ce se naște din iubirea pe care El a arătat-o față de noi”.

Iubirea reciprocă a discipolilor reprezintă „trăsătura caracteristică a celor care alcătuiesc Biserica pe care El a întemeiat-o”. PS Cornel Damian a subliniat că „este esențial ca noi să ne reunim, să citim și să medităm împreună aceste pagini ale Sfintei Scripturi, pentru ca să redeprindem gesturile și atitudinile pe care Isus Cristos le-a poruncit ucenicilor săi. Într-un context ecumenic, cum este această Săptămână de rugăciune pentru unitatea creștinilor, cuvintele Mântuitorului ar trebui să trezească ecouri noi în sufletele noastre și să ne inspire atitudini de îngăduință și de respect reciproc, precum și dorințe de colaborare în timpurile de față, în care este nevoie, mai mult decât oricând, de o mărturie conjugată a valorilor creștine”.

Episcopul Auxiliar de București a încheiat cu evocarea comunității ecumenice de la Grandchamp (Elveția) care a pregătit tematica acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

 

 

 

Hits: 127

/ Știri

Share the Post