Mesaj de compasiune și rugăciune pentru victimele tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamţ

stema-arcb-150×150.png

Mesaj de compasiune și rugăciune pentru victimele tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamţ

Cu durere și compasiune deplângem tragedia din seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț, accident care a provocat o suferință imensă României, într-o perioadă de încercare pentru întreaga omenire, când suntem cu toții mobilizați împotriva răspândirii coronavirusului. Suntem profund îndurerați de moartea celor zece pacienți și de soarta gravă a celor șapte persoane care au ajuns în stare critică în urma incendiului îngrozitor.

Transmit personal și în numele credincioșilor din Arhiepiscopia Romano-Catolică de București condoleanțe familiilor îndoliate și ne rugăm ca Dumnezeu să fie milostiv cu cei care au murit în această tragedie și să le dăruiască odihna veșnică. De asemenea, pentru cei aflați în suferință de pe urma incendiului, cerem în rugăciunile noastre însănătoșire grabnică. Pe toți îi asigurăm de sentimentele noastre de compasiune și de apropierea noastră sufletească.

Suntem alături și de membrii personalului medical de la Spitalul Județean Piatra Neamț afectați de acest accident și îi susținem cu rugăciunea, ca să depășească acest moment greu de încercare și să fie mai departe alături de semenii noștri aflați în suferință.

Față de medicul de gardă care și-a pus viața în pericol pentru a-i salva pe pacienți, exprim toată stima și prețuirea pentru un gest eroic atât de mare, care ne amintește de cuvântul lui Cristos, „nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi” (Ioan 15,13). Dumnezeu să-l ajute și să-i dăruiască o vindecare grabnică!

Mă alătur Sfântului Părinte Papa Francisc, care în mesajul său de duminică, 15 noiembrie, și-a exprimat apropierea sufletească față de victimele acestui accident și reiau îndemnul său: „Să ne rugăm pentru ele!”

Cu sentimente profunde de durere și cu asigurarea rugăciunilor mele,

† Aurel Percă

Arhiepiscop Mitropolit de București

 

/ Comunicate de presă, Știri

Share the Post

About the Author