Rozariul Misionar la ora de rugăciune a preoților din Decanatele de Sud și Nord

Rozariul Misionar la ora de rugăciune a preoților din Decanatele de Sud și Nord

Preoții din decanatele de Sud și de Nord ale Capitalei s-au întâlnit joi, 14 octombrie, la biserica Sfânta Cruce din București, pentru o oră de rugăciune. Fiindcă octombrie este luna Sfântului Rozariu și a operelor misionare, ora de rugăciune a avut în centru meditarea Misterelor Rozariului Misionar, prin care preoții au invocat mijlocirea lui Isus și a Mamei sale, cerând ajutor în evanghelizare pentru toate cele cinci continente ale Terrei.

În acest context, deoarece pe 18 octombrie Biserica Universală celebrează Ziua Mondială a Misiunilor, Pr.Eugen Blaj, responsabil cu Operele Misionare Pontificale, a evocat figura fondatoarei Operei Misionare pentru Răspândirea Credinței: Venerabila Pauline Marie Jaricot, a cărei viață a fost luminată de credință, trăind in dragostea față de Dumnezeu și în angajamentul față de cei mai săraci.

La finalul întâlnirii, ÎPS Aurel Percă i-a invitat pe preoți la o implicare activă în favoarea primei misiuni a Bisericii, aceea de a fi misionară, anunțând inițiativa „Cutia Speranței”, ce va avea loc cu precădere în Advent și Postul Mare. „Cutia Speranței”, care va fi prezentă atunci în toate bisericile din Arhidieceză, este o modalitate creativă de a-i implica în operele misionare pe toți cei care doresc să contribuie financiar la misiunile Arhidiecezei noastre.

01-ora-de-rugaciune-sf-cruce-scaled-3810589

 

Hits: 10

/ Știri / Tags: ,

Share the Post