Prima vizită pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohia Sf. Anton de Padova, București

Prima vizită pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohia Sf. Anton de Padova, București

Duminică, 11 octombrie, ÎPS Aurel Percă a vizitat comunitatea Parohiei Sf. Anton de Padova din București (Colentina) și a prezidat Sfânta Liturghie în aer liber, în curtea bisericii. Este prima vizită pastorală a noului Arhiepiscop de București în această parohie, programul inițial de vizite pastorale fiind amânat din cauza pandemiei.

ÎPS Aurel Percă a fost întâmpinat de Pr. paroh Ciprian Andrei și de întreaga comunitate, care s-a străduit ca acest eveniment să fie memorabil. La predică, păstorul Arhidiecezei a comentat Parabola ospățului de nuntă, propusă de Biserică în Duminica a 28-a de peste an, amintind că fiecare Sfântă Liturghie este pentru fiecare dintre noi „ca un ospăț în care suntem hrăniți la masa bogată a Cuvântului lui Dumnezeu, iar apoi suntem invitați să mâncăm Trupul Domnului și să bem Sângele său”. Fidelitatea față de participarea la Sfânta Liturghie duminicală este importantă, a subliniat ÎPS Aurel Percă, și este important ca fiecare să își pregătească „haina de nuntă”, haina sufletului nostru, primită în ziua botezului.

La momentul ofertoriului, copiii îmbrăcați în costume populare au adus darurile la sfântul altar, trecând pe sub arcadele de flori ținute de părinți. ÎPS Aurel Percă a primit cu bucurie din mâinile copiilor: potirul cu ostii, colacul cu sticla de vin, lumânarea cu imaginea Sf. Anton de Padova, Biblia, Crucea, o cărămidă de la Poarta Sfântă a jubileului milostivirii, o icoană cu Maria și pruncul Isus, YOUCAT-ul – Catehismul Bisericii Catolice pentru pentru adolescenți și tineri și Rozariul, coșul cu fructe și crini – florile Sf. Anton de Padova, este menționat într-un material apărut pe site-ul parohiei. După Sfânta Liturghie, ÎPS Aurel Percă a făcut cunoștință cu comunitatea catolică din acest cartier bucureștean.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Signis România într-o ediție specială Ora Catolică și poate fi vizionată aici.

06-parohiasfanton2020-300x300-6675052 22-parohiasfanton2020-300x300-5456630 21-parohiasfanton2020-300x300-5271065 07-parohiasfanton2020-150x150-5985709

Hits: 9

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post