Inaugurarea Anului Pastoral 2020-2021 și întrunirea noului Consiliu Pastoral

Inaugurarea Anului Pastoral 2020-2021 și întrunirea noului Consiliu Pastoral

Sâmbătă, 10 octombrie, ÎPS Aurel Percă a inaugurat Anul Pastoral 2020-2021 în prezența noului Consiliu Pastoral al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, convocat la Catedrala Sf. Iosif. Consiliul Pastoral este format din membri ai clerului Arhidiecezei, persoane consacrate şi laici, şi reprezintă un „instrument de comuniune și participare, deschis tuturor membrilor poporului lui Dumnezeu, în vederea realizării programului pastoral al Bisericii locale”.

01-02-anul-pastoral-2020-2021-1024x576-2598768

La predica de la Sfânta Liturghie solemnă celebrată cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă a prezentat Scrisoarea Pastorală pentru deschiderea Anului Pastoral, pe care o publicăm integral separat. Plecând de la documentul Să ne întoarcem cu bucurie la Euharistie! al Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor, Arhiepiscopul a afirmat „că trebuie făcută o catehizare și o pregătire a credincioșilor pentru revenirea la o participare activă și cu folos a celebrării sacramentelor și în special a Sfintei Euharistii”, insistând asupra formării liturgice. Liturgia este celebrare și viață; de aceea, fiecare dintre noi este chemat să asume o „mens liturgica” – mentalitate liturgică.

„Oricât ar desfășura mijloacele de comunicare o slujire apreciată față de cei bolnavi și de cei care nu pot să meargă la biserică, și au prestat o mare slujire în transmiterea Sfintei Liturghii în timpul în care nu exista posibilitatea de a celebra comunitar, nicio transmisiune nu este echivalabilă cu participarea personală și n-o poate înlocui. Mai mult, aceste transmisiuni, singure, riscă să ne îndepărteze de la o întâlnire personală și intimă cu Dumnezeul întrupat care ni s-a încredințat nouă nu în mod virtual, ci real, spunând: «Cine mănâncă trupul meu și bea sângele meu rămâne în mine și eu în el» (In 6,56)” (Scrisoarea Să ne întoarcem cu bucurie la Euharistie! a Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor).

01-16-anul-pastoral-2020-2021-1024x576-9429757

Puteți citi aici Scrisoarea IPS Aurel Percă la începutul Anului Pastoral 2020-2021

Hits: 8

/ Știri

Share the Post