PS Cornel Damian a sfințit Casa Sfântul Ioan a Asociației Caritas București

PS Cornel Damian a sfințit Casa Sfântul Ioan a Asociației Caritas București

Vineri, 10 octombrie, a fost o zi specială pentru copiii și echipa Caritas București: a fost sfințită Casa Sfântul Ioan, proaspăt renovată si redecorată. Cu această ocazie ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar, care a celebrat Sfânta Liturghie. Au concelebrat Pr Gabriel Popa, secretar episcopal, și Pr Lucian Ianuș, îndrumător spiritual al Asociației Caritas București.

După Sfânta Liturghie, PS Cornel Damian a vizitat Casa și a discutat cu copiii și educatorii Casei, fiind foarte interesat de planurile si problemele acestora. Vlad, unul dintre adolescenții găzduiți în Casa Sfântul Ioan, a împlinit 17 ani și a fost sărbătorit de toți cei prezenți.

Casa Sfântul Ioan, Centru rezidențial cu module de tip familial, este un proiect al Asociației Caritas București și găzduiește 15 copii cu vârste între 9 și 17 ani, lipsiți de ocrotirea părintească sau provenind din familii care din cauza dificultăților și lipsurilor nu le pot acorda îngrijirea necesară. Personalul Casei Sfântul Ioan își propune să recreeze, pe cât posibil, mediul familial necesar pentru a asigura copilului condițiile optime pentru creșterea si valorificarea potențialului propriu.

Copiii înscriși în programul Casei Sfântul Ioan beneficiază de asistență și ocrotire până când devine posibilă întoarcerea în familie sau integrarea într-o altă familie. O atenție deosebită se acordă restabilirii si îmbunătățirii relațiilor cu familia de origine sau rudele, precum si angajării acestora în sprijinirea copilului pentru dezvoltarea unei relații de atașament stabile. Se colaborează cu alte servicii pentru a face posibilă reintegrarea copilului în familie. În cazul în care nici reintegrarea in familia biologică, nici identificarea unei alte familii nu sunt realizabile, copiii sunt sprijiniți să se pregătească pentru o viață independentă, să fie capabili, ca adulți, să desfășoare o activitate care să le asigure autonomie.

Cristina Muzelak
Echipa Caritas

1-caritas-6-8068344

 

Hits: 14

/ Știri / Tags: ,

Share the Post