07.10.2020, Popești-Leordeni: IPS Aurel Percă la hramul comunității

07.10.2020, Popești-Leordeni: IPS Aurel Percă la hramul comunității

Cu ocazia hramului comunității din Popești-Leordeni, „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu”, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe păstorul Arhidiecezei de București, ÎPS Arhiepiscop Mitropolit Aurel Percă.popesti2020a-4307752

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, au participat numeroși credincioși, cinstitori ai Sfintei Fecioare Maria și un număr de 13 preoți. La omilie Arhiepiscopul a subliniat importanța recitării Sf. Rozariu, reamintind istoricul acestei populare devoțiuni, instituirea sărbătorii, răspândirea Sf. Rozariu în lumea creștină prin diferitele apariții ale Mamei noastre cerești care apare întotdeauna cu Sf. Rozariu în mână. Un mare sfânt care și-a pus întreaga viață sub protecția Sf. Fecioare Maria, Sf. Ioan Paul II a fost amintit în cadrul omiliei ca exemplu de pietate și devoțiune în recitarea zilnică a Sf. Rozariu. „Prin Rozariu, prin recitarea acestei rugăciuni putem facem multe atât pentru noi cât și pentru sufletele din Purgator”. Într-o revelație făcută Sf. Dominic, Sfânta Fecioară Maria îi prezintă cele 15 promisiuni pentru toți cei care vor recita cu devoțiune Sf. Rozariu. În încheiere ÎPS Aurel ne îndeamnă să recităm în orice moment al zilei Sf. Rozariu, fie când mergem spre locurile de muncă, fie când mergem la școală, fie în familie pentru a ne face părtași de aceste promisiuni ale Mamei noastre cerești.

La sfârșitul Sf. Liturghii pr. paroh Emil Diac a mulțumit pentru participare tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat în organizarea sărbătorii.

popesti2020c-4110988

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a hramului a fost transmisă în direct pe undele Radio Maria.

Pr. Claudiu Eva

 

Hits: 219

/ Știri / Tags:

Share the Post