Curtea de Argeș: Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă

Curtea de Argeș: Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă

vp-curteadearges-26072020-1-8569107Duminică, 26 iulie 2020, comunitatea romano-catolică din Curtea de Argeș a trăit bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe păstorul Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă, aflat pentru prima dată în vizită pastorală în Parohia Sf. Nicolae.

Excelența Sa a celebrat, la ora 10.30, Sfânta Liturghie alături de parohul locului Pr. Neculai Iojă, Pr.Gabriel Popa – secretar arhidiecezan şi Pr. Daniel Bulai – Vicar episcopal al Secțiunii pentru activitatea pastorală arhidiecezană. La celebrare au participat credincioși din Parohie, precum și un grup de surori din Congregatio Jesu.

A fost o slujbă solemnă la care credincioșii au participat plini de bucurie și evlavie, fiind încurajați de cuvintele părintești ale Păstorului care, la predică, a vorbit de comoara găsită – Împărăția lui Dumnezeu – care îl face pe om să renunțe la celelalte lucruri care nu prezintă atâta valoare pentru a cumpăra acel teren. Apoi a îndemnat comunitatea, deși și o turmă mică, să fie creștini curajoși și autentici și să fie exemplu pentru cei din jurul lor.

vp-curteadearges-26072020-2-3150884

vp-curteadearges-26072020-3-1853315

După prânz, ÎPS Aurel a vizitat Grădinița Sf. Nicolae din localitate, unde a vorbit cu surorile din Congregatio Jesu, care lucrează aici, despre educația copiilor, despre dificultățile pe care le întâmpină etc. Înaltpreasfințitul a fost încântat de munca și strădania surorilor cu cei mici.

La plecare, pe chipul ÎPS Aurel se putea citi bucuria și mulțumirea. Părintele paroh și credincioșii i-au mulțumit pentru prezența sa în mijlocul comunității din Curtea de Argeș și l-au invitat să îi viziteze cât mai des.

Deşi izvoarele istorice menţionează prezenţa catolică încă de la înfiinţarea localităţii şi chiar o episcopie catolică la Curtea de Argeş, actuala Parohie Sf. Nicolae din localitate a fost înființată în 1998 de ÎPS Arhiepiscop Ioan Robu, astăzi Arhiepiscop Mitropolit emerit de București. Parohia are şi o filială, la Corbi, iar actuala biserică parohială a fost construită în 2000.

Pr. Neculai Iojă

Hits: 3

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post