București, 29.06.2020: Hirotonire de preoți în Catedrala Sf. Iosif

București, 29.06.2020: Hirotonire de preoți în Catedrala Sf. Iosif

Luni, 29 iunie 2020, în sărbătoarea Sfinților Petru și Paul, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate la ora 10.30 în Catedrala Sf. Iosif din București, diaconii Sebastian Anton și Ștefan Lenghen vor primi sacramentul Sfintei Preoții prin impunerea mâinilor ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. 

hirot-290620-1092144

Sf. Liturghie va fi transmisă în direct de televiziunea publică pe canalul TVR2 și va putea fi urmărită de asemenea pe internet pe www.catedralaonline.ro și canalul YouTube „Angelus ARCB”.

La celebrare vor participa și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), Pr. Francisc Ungureanu – Vicar episcopal pentru cler în cadrul ARCB, Mons. Benone Farcaș – rectorul Institutului Teologic Romano-Catolicdin Iași, alți preoți din Arhidieceza de București și de la Seminarul teologic din Iași, precum și din comunitățile de origine ale celor doi diaconi.

Pr. diac. Sebastian Anton este originar din Tuta (Bacău) și a fost hirotonit diacon pe 1 noiembrie 2019, în Catedrala Sf. Iosif din București, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu, la acea vreme Arhiepiscop Mitropolit de București, astăzi emerit. După hirotonirea preoțească, Pr. Anton va celebra prima Sf. Liturghie în satul natal duminică, 12 iulie a.c. Pr. diac. Ștefan Lenghen este originar din Pârgăreşti (Bacău) și a fost hirotonit diacon pe 9 decembrie 2019, în Catedrala Sf. Iosif din București, prin impunerea mâinilor PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. După hirotonirea preoțească, Pr. Lenghen va celebra prima Sf. Liturghie în satul natal duminică, 5 iulie a.c. 

După ce vor primi sacramentul Sfintei Preoții, cei doi noi preoți Sebastian Anton și Ștefan Lenghen vor activa în pastorație în Arhidieceza Romano-Catolică de București.

Hits: 87

Share the Post