Chitila: Vizita IPS Aurel la Parohia Fer. Ieremia Valahul

Chitila: Vizita IPS Aurel la Parohia Fer. Ieremia Valahul

adb07017-b745-44e0-a75f-35f656b33158-8455831
Cu mare bucurie comunitatea romano-catolică din Chitila a primit duminică, 24 mai 2020, Vizita Pastorală a Păstorului Arhidiecezei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Mitropolit de București, Aurel Percă.

Deoarece restricțiile impuse prin lege au împiedicat să fie sărbătorit așa cum se cuvine patronul comunității, Fericitul Ieremia Valahul, întâiul român ridicat la cinstea altarelor, duminică putem spune că această cinstire adusă carismaticului frate capucin a fost împlinită. Devoțiunea Fericitului către Preasfânta Fecioară Maria a permis ca el să fie sărbătorit atunci când în calendarul catolic este o sărbătoare mariană, și anume, Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor. Iată cum, Buna noastră Mamă, nu și-a uitat fiul și a făcut posibilă, prin mijlocirea Ei de Mamă, ca noi să ne putem aduna cu toții în jurul altarului în număr mai mare ca să îi putem aduce mulțumire și laudă Domnului pentru toate binecuvântările și harurile primite prin Milostivirea Sa.

Emoționați și adunați în jurul altarului din curtea bisericii, credincioșii l-au primit cu căldură și afecțiune pe Arhiepiscopul lor, fiind prima întâlnire de când ÎPS Aurel Percă a fost numit de către Sfântul Părinte Papa Francisc ca și cap vizibil al Bisericii noastre locale, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București. Așadar, moment istoric și de har, moment de bucurie și de comuniune deplină după această perioadă de restricții impuse de pandemie.

2c31c02e-9f5d-44a9-86e0-4efa670d3a09-4317220
În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul nostru ne-a îndemnat să urmăm în acest timp sfânt, dintre Sărbătoarea Înălțării Domnului și Coborârea Sfântului Duh, exemplul ucenicilor și al Preasfintei Fecioare Maria de a “stărui în rugăciune” și a ne pregăti cum se cuvine pentru revărsarea darurilor Sfântului Duh, promis de Mântuitorul după înălțarea Sa la Tatăl. De asemenea, Excelența Sa a îndemnat poporul care formează biserica la a-i înălța lui Dumnezeu rugăciune de laudă și de preamărire, așa cum și Isus a făcut înainte de Pătimirea Sa glorioasă!

După jertfa Sfintei Liturghii, IPS Aurel a dorit să stea împreună cu credincioșii parohiei pentru a se cunoaște mai bine, a dialoga cu aceștia și a le oferi câte o amintire de la aniversarea a 100 de ani de la nașterea Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, atât de iubit și venerat de noi toți. Alături de părintele paroh, Ciprian Mărtișcă, întreaga comunitate catolică din Chitila i-a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru că am putut fi împreună în zi de duminică în număr mai mare și de a-l primi cu bucurie pe Păstorul nostru, Arhiepiscopul Aurel Percă.

Daniel Filip

_________________

Album foto, aici.

 

Hits: 4

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post