Filmul „Fratelui meu din exil”, difuzat pe 16 mai la Maria TV

Filmul „Fratelui meu din exil”, difuzat pe 16 mai la Maria TV

Filmul „Fratelui meu din exil”, realizat de Ana Boariu și dedicat Fericitului Vladimir Ghika, va fi difuzat sâmbătă, 16 mai 2020, de la ora 19:30 pe canalul catolic de televiziune Maria TV.

https://www.facebook.com/AngelusCommunicationis/videos/696770141090232/

Filmul are la bază scrisorile inedite dintre Vladimir Ghika, rămas în țară, și fratele lui, Dimitrie, plecat în exil. Corespondența a fost descoperită de realizatoarea filmului, Ana Boariu, în 2007, şi au fost publicate sub îngrijirea ei în volumul cu acelaşi titlu, apărut la editura Galaxia Gutenberg în 2008.

Coprodus de Asociaţia SIGNIS ROMÂNIA şi de KTO, televiziunea catolică din Paris, filmul “Fratelui meu din exil” a fost difuzat până în prezent de televiziuni din Franţa, Elveţia şi România. În România filmul a fost lansat și pe DVD, iar în 2010 a primit premiul UCIN (Uniunea Cineaştilor din România) pentru cel mai bun documentar de lung metraj.

Pentru că a trimis aceste scrisori către fratele lui, precum și pentru corespondența cu Vaticanul, pentru curajul de a vorbi deschis şi de a descrie situaţia reală din România, Vladimir Ghika a fost condamnat în 1953 de Tribunalul militar Bucureşti la trei ani de temniţă grea și a decedat la închisoarea Jilava un an mai târziu, în 16 mai 1954.

Monseniorul Vladimir Ghika (1873-1854) a fost declarat martir de Papa Francisc, la 27 martie 2013, și beatificat la 31 august același an, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne care a fost prezidată la București de Card. Angelo Amato.

Postul catolic de televiziune MARIA TV emite în rețeaua Digi. Pentru a introduce Maria TV în grila de programe a televizorului dumneavoastră, trebuie să selectaţi căutare nouă a canalelor. Numărul canalul pe care se poate recepţiona Maria TV este diferit de la un oraş la altul, în funcţie de posturile transmise de furnizorul de servicii de televiziune. Cei care nu sunt abonați la RCS-RDS pot recepționa postul de televiziune catolic pe site-ul www.radiomaria.ro.

Hits: 6

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post