Rugăciunea Papei Francisc la încheierea Rozariului (2)

Rugăciunea Papei Francisc la încheierea Rozariului (2)

«Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu».

În actuala situaţie dramatică, încărcată de suferinţe şi temeri care lovesc lumea întreagă, alergăm la Tine, Maica lui Dumnezeu şi Mama noastră, şi căutăm refugiu sub ocrotirea ta.

O Fecioară Marie, îndreaptă-ţi privirea plină de milostivire spre noi în acest timp de pandemie cu coronavirus, şi mângâie-i pe cei care sunt dezorientaţi şi care plâng pentru pierderea celor dragi ai lor, înmormântați uneori în condiții care i-au rănit sufleteşte. Sprijină-i pe cei care sunt preocupaţi pentru persoanele bolnave şi cărora, pentru a împiedica răspândirea contagierii, nu le pot fi aproape. Sădeşte încredere în cei care privesc cu teamă viitorul nesigur şi consecinţele asupra economiei şi a locurilor de muncă.

Maica lui Dumnezeu şi Mama noastră, imploră pentru noi de la Tatăl milostivirii, ca să înceteze această grea încercare fizică şi să vedem din nou orizontul speranţei şi al păcii. Aşa cum ai făcut la Cana, mijloceşte la Fiul tău Dumnezeiesc, cerându-i să mângâie familiile bolnavilor şi ale victimelor, şi să le deschidă inimile spre speranţă.

Ocroteşte-i pe medici, pe infirmieri, personalul medical, pe voluntarii care în această perioadă de urgenţă sunt în prima linie şi îşi riscă viaţa pentru a salva alte vieţi. Însoţeşte osteneala lor eroică şi dă-le putere, bunătate şi sănătate.

Fii alături de aceia care zi şi noapte îi asistă pe bolnavi şi de preoţii care, cu grijă pastorală şi dăruire evanghelică, se străduiesc să-i ajute şi să-i sprijine pe toţi.

Fecioară Sfântă, luminează minţile oamenilor de ştiinţă, ca să găsească soluţiile potrivite pentru a învinge acest virus.

Asistă-i pe conducătorii popoarelor, ca să coopereze cu înţelepciune, promptitudine şi generozitate, venind în ajutorul celor care duc lipsă de cele necesare traiului, stabilind soluţii sociale şi economice pe termen lung şi în spirit de solidaritate.

Sfântă Marie, atinge conştiinţele pentru ca sumele însemnate de bani folosite pentru a spori şi perfecţiona armamentul să fie destinate în schimb promovării studiilor adecvate pentru a fi prevenite, în viitor, catastrofe asemănătoare.

Maică preaiubită, fă să sporească în lume sentimentul de apartenență la o singură mare familie, conștienți fiind de legătura care ne unește pe toți, pentru ca, în spirit de fraternitate și solidaritate, să venim în ajutorul atâtor situații de sărăcie și de suferință. Încurajează tăria în credință, perseverența în slujire și statornicia în rugăciune.

O Marie, Mângâietoarea celor mâhniți, îmbrățișează-i pe toți fiii tăi suferinzi și fă ca Dumnezeu să ne elibereze cu mâna sa puternică de această teribilă epidemie, așa încât viața să-și poată relua cu seninătate cursul său normal.

Ne încredințăm Ție, care strălucești pe drumul nostru ca un semn al mântuirii și al speranței. O, milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Marie. Amin.

———————————-
Citește/descarcă aici rugăciunea în format pdf.

Hits: 29

/ Note, Știri / Tags: ,

Share the Post