Actualitatea creștină, nr. 4/2020

Actualitatea creștină, nr. 4/2020

Numărul din aprilie al revistei „Actualitatea creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București”, este dedicat sărbătorii Învierii Domnului şi se deschide cu Scrisoarea pastorală de Paști, a ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Despre “Paştele în vremuri de carantină” vorbeşte cititorilor Pr. Marius Taloş SJ, la rubrica Focus, iar Pr. Fabian Măriuţ propune o reflecţie pe marginea trăirii “Cu mare îngrijorare” a Postului Mare, din cauza epidemiei. Psalmul 110/111, explicat de Pr. Tarciziu Şerban, ne învaţă apoi cum să ne putem bucura chiar şi în momentele dificile, iar de la Sf. Damian Leprosul aflăm, îndrumaţi de Pr. Dan Suciu FSJ, cum să ne raportăm noi, creştinii, la o epidemie.

La pagina de istorie, dr. Dănuţ Doboş relatează despre un fapt considerat miraculos, petrecut la Arhiepiscopie în timpul Celui de al Doilea Război Mondial, iar rubrica “Minuni şi sfinţi” prezintă un fapt recunoscut ca miraculos, de către Biserică, şi care a dus la canonizarea preotului italian Gaetano Catanoso. Monica Râpeanu aduce, apoi, în atenţia cititorilor, la rubrica Bioetica, un subiect delicat: mamele surogat.

Revista este completată de știri interne și externe, idei pentru timpul liber și alte articole interesante. Publicaţia a ajuns deja la abonaţi şi poate fi procurată, prin comandă online sau telefonică, de la Librăria Sf. Iosif (v. aici), dar poate fi consultată şi online pe pagina de internet actualitatea-crestina.ro.

Hits: 4

Share the Post