26.01.2020: Colectă specială pentru Casa Radio Maria

26.01.2020: Colectă specială pentru Casa Radio Maria

Duminică, 26 ianuarie 2020, în comuniune cu întreaga Biserică Catolică din România și în solidaritate cu postul catolic Radio Maria, în toate bisericile parohiale și capelele congregațiilor religioase din Arhidieceza Romano-Catolică de București se va face o colectă specială pentru Casa Radio Maria. Colecta se desfăşoară cu binecuvântarea episcopilor din Conferinţa Episcopilor catolici din România.

Radio Maria este singurul post de radio catolic în limba română din țară și, așa cum spune și sloganul său, de 14 ani este pentru catolicii de limbă română „o rază de lumină pentru suflet”. Este un post de radio necomercial, care transmite numai cu ajutorul donațiilor și se bazează pe voluntariat. În grila de programe se regăsesc emisiuni religioase, sociale și culturale, știri – inclusiv buletinul de ştiri al Vatican News în limba română – și transmisiuni ale Sfintelor Liturghii, atât în rit romano-catolic cât și în rit greco-catolic, din diferite comunităţi din întreaga ţară.

Prin intermediul postului Radio Maria, Arhidieceza noastră a putut împărtăşi de multe ori, cu ascultători din ţară şi din străinătate, momente de rugăciune şi evenimente culturale sau religioase, mai ales cele desfăşurate în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti. Cele mai recente transmisiuni din Catedrala Sf. Iosif au fost Sf. Liturghie de înscăunare ca Arhiepiscop Mitropolit de București a Mons. Aurel Percă, din 11 ianuarie 2020, și momentul de rugăciune pentru unitatea creștinilor, la deschiderea sâmbătă, 18 ianuarie a.c., a Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor în Capitală.

Radio Maria poate fi ascultat pe frecvenţe în localităţile Bacău (89,6 MHz), Baia Mare (95,4 MHz), Blaj (94,4 MHz), Oradea (102,2 MHz), Roman (1485 KHz – AM), Târnăveni (87,7 MHz), Zalău (92,5 MHz), prin cablu tv din reţeaua RCS&RDS sau pe internetwww.radiomaria.ro .

Hits: 9

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post