Bucureşti, 19.01.2020: Vizita pastorală a ÎPS Aurel în Parohia Adormirea Maicii Domnului

Bucureşti, 19.01.2020: Vizita pastorală a ÎPS Aurel în Parohia Adormirea Maicii Domnului

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti va merge duminică, 19 ianuarie a.c., în vizită pastorală în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Capitală. Excelența Sa va prezida Sf. Liturghie de la ora 11:00.

Aceasta este prima vizită pastorală a noului Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti. Parohia Adormirea Maicii Domnului a fost înființată în 1992, iar biserica parohială a fost construită în 1999. Pe teritoriul parohiei activează congregaţia surorilor Fiicele Milostivirii şi ale Crucii, care conduc o grădiniţă pentru copii, cu sediul lângă biserica parohială. Primul paroh al comunităţii a fost Pr. Carol-Dominic Hîrja, iar din 2014 parohia este condusă de Pr. Mihai Mărtinaş.

ÎPS Aurel Percă a fost numit de Papa Francisc pe 21 noiembrie 2019 Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, iar pe 11 ianuarie 2020 a luat în posesie canonică Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Hits: 0

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post