8 dec. 2019: Aniversarea consacrării Episcopilor Arhidiecezei

8 dec. 2019: Aniversarea consacrării Episcopilor Arhidiecezei

Cei trei Episcopi ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București au fost consacrați pe 8 decembrie, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria – patroana Arhidiecezei.

35 de ani de episcopat
ÎPS Ioan Robu
(n. 1944), Administrator Apostolic al Arhidiecezei, a fost consacrat pe 8 decembrie 1984, la Roma, în Capela Paulină a Palatului Apostolic din Vatican, prin impunerea mâinilor Cardinalului Agostino Casaroli, Secretar de Stat în Vatican. A fost primul episcop la București, după o perioadă de peste 30 de ani de scaun vacant. Motoul său episcopal este Et veritas liberabit vos (Şi adevărul vă va face liberi – In 8,32).

20 de ani de episcopat
ÎPS Aurel Percă (n. 1951), Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti numit, a primit consacrarea episcopală la 8 decembrie 1999 în Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel. ÎPS Ioan Robu a fost unul dintre episcopii co-consacratori. La acea vreme, a fost numit Episcop titular de Mauriana şi auxiliar pentru Dieceza de Iași. Motoul său episcopal este In caritate radicati et fundati! (Rămâneţi înrădăcinaţi şi întemeiaţi în iubire – cf. Ef 3,17).

16 ani de episcopat
PS Cornel Damian (n. 1960), Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, a fost consacrat ca Episcop titular de Isiriana în ziua de 8 decembrie 2003, în Catedrala „Sf. Iosif” din Bucureşti, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu. Motoul său episcopal este In verbo tuo (La cuvântul tău – Lc 5,5).

La acest ceas aniversar, le exprimăm preţuire şi recunoştinţă pentru slujirea lor episcopală, îi însoţim cu rugăciunea noastră şi le spunem: La mulţi ani!

Hits: 4

Share the Post