București: 17 copii misionari din Parohia Sf. Anton, la întâlnirea națională de la Mărăcineni

București: 17 copii misionari din Parohia Sf. Anton, la întâlnirea națională de la Mărăcineni

În după amiaza zilei de 15 noiembrie 2019, un grup de copii din Parohia Sf. Anton de Padova din București a umplut de veselie curtea bisericii parohiale. Erau copii misionari pontificali din parohie care, alături de alți copii de la liceele catolice din capitală, porneau plini de entuziasm și nerăbdare la prima întâlnire misionară care a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Misionari Oblaţi ai Mariei Imaculate din Mărăcineni (Argeş), în perioada 15-17 noiembrie.

Foto: parohiasfanton.ro

Ghidați de trei motto-uri – „Botezați și trimiși”, „Copiii sprijină copiii” și „Cu Isus în misiune” -, cei 17 copii din parohie au fost însoțiți de un catehet, o mamă, un tânăr și părintele paroh. Pe parcursul întâlnirii de formare organizate de Operele Misionare Pontificale din România, copiii s-au rugat împreună, au cântat, s-au jucat și, mai ales, au învățat foarte multe lucruri noi, frumoase și necesare pentru a fi misionari în lumea de astăzi.

Bucuria a fost prima și cea mai importantă caracteristică a experienței pe care copiii au făcut-o la Mărăcineni. A fost și o confirmare a faptului că Dumnezeu este mai ales bucurie, o bucurie pe care de cele mai multe ori o vedem pe chipurile celor mici, dar cu credință mare.

Foto: fb.com/ompromania

Mulțumim Pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale din România, dnei Matilda Andrici, Sr. Regina CJ, Sr. Cristina, Sr. Paula, Sr. Agneza, tuturor cateheților și animatorilor pentru că s-au implicat exemplar în reușita formării misionare a celor mai mici din Biserică, care azi și mâine, alături de cei mai în vârstă, vestesc cu bucurie și înflăcărare Evanghelia lui Cristos. Mulțumim și gazdelor pentru ospitalitatea oferită.

Pr. Ciprian Andrei
Parohia Sf. Anton de Padova, București

Hits: 6

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post