Ciofliceni: Întâlnirea națională a responsabililor cu învățământul catolic

Ciofliceni: Întâlnirea națională a responsabililor cu învățământul catolic

Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov) a găzduit în perioada 22-24 noiembrie 2019, Întâlnirea responsabililor cu învățământul catolic din România și a fost organizată de Comisia pentru învățământ din cadrul Conferinței Episcopilor catolici din România (CER), informează site-ul CER.

Foto: @reginacarmelului

La întâlnire au participat 31 de responsabili diecezani cu învăţământul catolic şi directori de şcoli, seminarii teologice, licee teologice și colegii catolice. Lucrările au fost conduse de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, numit, și președinte al Comisie pentru învățământ al CER. Au luat parte și reprezentanți ai autorităților: ai Ministerului Educației Naționale, Centrul Național de Evaluare și Examinare și Institutul de Științe ale Educației.

În cadrul ședințelor de lucru, participanții au abordat diferite tematici: învățământul catolic; perspective ale învățământului liceal românesc (planuri cadru, programe școlare, manuale școlare); prezentarea realităților din școlile, seminariile, liceele și colegiile catolice; ora de religie; Olimpiada de Religie Catolică; examenele naționale de titularizare și definitivat; colaborări și parteneriate; regulamentul școlilor catolice; activități organizate de diferite instituții internaționale catolice (Comitetul European pentru Educația Catolică, Oficiul Internațional pentru Educația Catolică, Uniunea Mondială a Educatorilor Catolici).

snec2019ciofliceni-5158593

Foto: bisericacatolica.ro

De asemenea, s-a discutat despre evenimentul „Ricostruire il Patto Educativo” [Reconstruirea Pactului Educativ], care va avea loc la Roma, pe 14 mai 2020, și au fost aprofundate obiectivele propuse de Papa Francisc în Mesajul dedicat acestui proiect educativ catolic.

Întâlnirea responsabililor cu învățământul catolic din România s-a încheiat duminică, 24 noiembrie 2019, cu Sf. Liturghie solemnă prezidată de ÎPS Aurel Percă, în biserica Sanctuarului marian „Regina Carmelului” din complexul monahal al Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov).

 

Hits: 10

/ Știri

Share the Post