Noi apariții de carte la Editura ARCB

Noi apariții de carte la Editura ARCB

Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București va fi prezentă la Târgul de carte Gaudeamus, din 20-24 noiembrie a.c., cu o serie de titluri noi, multe dintre ele fiind de sau despre Papa Francisc.

Papa Francisc, Venite Adoremus. Spre Crăciun cu Papa Francisc
format A6, pagini 64, cu ilustraţii color

Este o culegere ilustrată de meditaţii pentru perioada Adventului. Papa Francisc îl însoţeşte pe cititor, în drumul spre sărbătoarea Crăciunului, cu un gând pentru fiecare zi.

* * *

Papa Francisc, Pelerin şi frate. Papa Francisc în România: discursuri, mesaje, omilii
format 11,5 x 20cm, pagini 112, cu ilustrații alb-negru

„Sunt convins – scrie în prefață ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București – că meditând îndemnurile Papei Francisc, rostite cu ocazia vizitei sale în România şi cuprinse în această broşură, putem descoperi secretul bucuriei de a merge împreună în Biserica noastră, în relaţiile cu alte confesiuni, în familiile noastre, ca şi în lumea politică şi economică”.

* * *

 Piero Coda, „Biserica este Evanghelia”. La izvoarele teologiei Papei Francisc
Colecţia „Cultură & Societate” nr. 9, format A5, pagini 120

Adevărul pe care Biserica este chemată să-l păzească este cel al Evangheliei lui Cristos, care trebuie transmis oamenilor din orice loc şi din orice timp. De aceea, misiunea magisteriului eclezial este şi aceea de a favoriza comunicarea Evangheliei. Piero Coda este un preot italian, este decanul Institutului Universitar Sophia și membru al Comisiei teologice internaţionale, al Comisiei mixte internaţionale pentru dialogul teologic dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă, al Academiei Pontificale de Teologie, al Asociaţiei Teologice Italiene şi al Comitetului Conferinţei Episcopale Italiene pentru studii superioare de teologie şi ştiinţe religioase.

* * *

Marcel Neusch, Bruno Chenu, Pe tărâmul teologiei. Oameni şi curente
Colecţia „Cultură & Societate” nr. 10, format A5, pagini 240

Teologia a fost considerată multă vreme un tărâm secret, o proprietate privată, iar neiniţiaţii preferau să rămână la distanţă. Pentru un public neiniţiat, însă doritor să cunoască ideile fundamentale ale timpurilor noastre, cartea de faţă trasează căi limpezi de acces pentru a descoperi lucid ce înseamnă Evanghelia lui Isus Cristos când ea atinge însuşi sensul existenţei noastre.

   

* * *

Papa Francisc, Rugăciunea, suflu de viaţă nouă. Cu prefaţa Patriarhului Moscovei, Kiril
format A5, pagini 160

Volumul reuneşte cele mai semnificative cuvinte ale Papei Francisc cu privire la rugăciune, pentru a-i ajuta pe creştini să trăiască o relaţie personală cu Domnul. Un loc special este rezervat catehezelor ţinute de Papa despre rugăciunea Tatăl nostru la audienţele generale de miercuri.

* * *

Să ne rugăm cu Fericitul Vladimir Ghika. Rugăciuni – novene – acatiste
format A6, pagini 96

Culegerea reuneşte rugăciuni adresate Fericitului Vladimir Ghika, precum şi rugăciuni compuse de însuşi Monseniorul. Volumul este îmbogăţit cu o colecţie de gânduri ale Fericitului Vladimir pe tema rugăciunii.

* * *

Augustine Wetta, O.S.B, Scara umilinţei. Ghid în 12 trepte cu Sfântul Benedict pentru dobândirea adevăratei stime de sine
format 12,5 x 20 cm, pagini 184, cu ilustraţii color

Scara umilinţei este un ghid menit să aducă un antidot la epidemia de stres şi depresie care bântuie astăzi mai ales printre tineri. Cartea se bazează pe Regula compusă de Sfântul Benedict în îndepărtatul secol al VI-lea. Poate însă o astfel de înţelepciune străveche să se traducă în sfaturi pentru oamenii zilelor noastre, deşi Sf. Benedict foloseşte un limbaj medieval, iar principalii săi fani sunt călugări şi călugăriţe care trăiesc între ziduri de mănăstire? Cu candoare, umor şi o interpretare originală a artei clasice, autorul extrage din Regula Sfântului Benedict doisprezece paşi care urcă treptat către aflarea păcii interioare.

* * *

Un călugăr benedictin, In sinu Jesu. Când Inima vorbeşte inimii. Jurnalul unui preot la rugăciune
Format 13 x 20 cm, pagini 464

O carte-jurnal fascinantă, în care descoperim dialogul şi relaţia de nespusă prietenie, iubire, adoraţie şi încredere care se clădeşte între un suflet şi Isus Cristos, relaţie la care Dumnezeu cheamă toate sufletele. Un preot-călugăr benedictin, stând zi de zi în faţa Sfântului Altar, îşi notează cu fidelitate trăirile din rugăciune şi intră tot mai profund în misterul iubirii personale şi unice a lui Cristos pentru fiecare dintre noi. Autorul cărţii In sinu Jesu a ales să rămână anonim; parcurgând jurnalul, vom înţelege de ce.

* * *

Feliciano Innocente, Papa Francisc – Papa Fericirilor evanghelice
format 11,8 x 20 cm, pagini 48, cu ilustraţii color

O biografie ilustrată a Papei Francisc, însoţită de citate relevante şi un tabel cronologic.

* * *

Alexandre Awi Mello, Papa Francisc, „Maria – e Mama mea!” Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului
format A5, pagini 288

Pornind de la un interviu personal acordat Părintelui Alexandre Awi Mello, Papa descrie întâlnirile sale cu Maica Domnului, vorbeşte despre cum a învăţat de mic s-o iubească alături de oamenii din popor, despre rugăciunile sale preferate, despre importanţa sanctuarelor mariane, despre valoarea pietăţii populare, despre rolul femeilor în Biserică şi despre alte teme de actualitate.

 

* * *

Angelo Giubelli, Bună dimineaţa! Meditaţii pentru un an de zile cu Padre Pio
format 9,4  x 11,8 cm, pagini 96, cu ilustraţii color

Cărticica este o culegere de meditaţii alcătuită de literatul italian Angelo Giubelli, fiu spiritual al lui Padre Pio. Iubitorii Sfântului de la Pietrelcina îl vor regăsi aici cu toată forţa spiritualităţii sale, iar cei care încă nu îl cunosc vor descoperi în el un tovarăş de drum devotat.

* * *

Devoţiuni către Sfânta Fecioară Maria, de la Fatima
format A6, pagini 40

O culegere de rugăciuni către Inima Neprihănită a Mariei, însoţite de un scurt istoric şi îndrumări practice pentru trăirea Devoţiunii celor cinci prime sâmbete din lună, aşa cum a fost ea revelată Sorei Lucia de către Sfânta Fecioară Maria la Fatima în 1917.

 

Editura ARCB va fi la Târgul de carte „Gaudeamus” 2019, la standul nr. 191 din Pavilionul B2 al Complexului Romexpo. Programul de vizitare: în fiecare zi de la 10:00 la 20:00.

În cadrul Târgului, vor avea loc și două sesiuni de prezentări de carte. Joi, 21 noiembrie, de la ora 18:00, la standul Editurii, Pr. Marius Taloș SJ va prezenta „Venite Adoremus. Spre Crăciun cu Papa Francisc”, „Scara umilinţei. Ghid în 12 trepte cu Sfântul Benedict pentru dobândirea adevăratei stime de sine”, de J. Augustine Wetta, O.S.B, și „In sinu Jesu. Când Inima vorbeşte inimii. Jurnalul unui preot la rugăciune”. Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala „Mircea Sântimbreanu”, Pr. Wilhelm Dancă, Pr. Lucian Dîncă A.A. și Pr. Tarciziu Șerban vor prezenta mai multe volume, printre care „Rugăciunea, suflu de viaţă nouă”, de Papa Francisc, „Biserica este Evanghelia. La izvoarele teologiei Papei Francisc”, de Piero Coda, și „Papa Francisc – Papa Fericirilor evanghelice”, de Feliciano Innocente.

Hits: 26

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post