09.06.2019: Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale (ARCB) – Colectă pentru presă

09.06.2019: Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale (ARCB) – Colectă pentru presă

Duminică, 9 iunie 2019, în Arhidieceza Romano-Catolică de București se celebrează a 53-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, cu tema „Suntem membre unii altora (Ef 4,25). De la comunitățile din rețelele sociale la comunitatea umană”. În această zi, în toate parohiile Arhidiecezei se va face o colectă specială dedicată sprijinirii proiectelor media diecezane.

În mesajul dedicat Zilei mondiale a comunicaţiilor sociale din 2019 (v. textul integral aici), Papa Francisc explică:

De când a fost disponibil internetul Biserica a încercat mereu să-i promoveze folosirea în slujba întâlnirii dintre persoane și a solidarității dintre toți. Cu acest Mesaj aș vrea să vă invit încă o dată să reflectăm asupra fundamentului și importanței faptului de a fi în relație și să redescoperim, în vastitatea provocărilor din actualul context comunicativ, dorința omului care nu vrea să rămână în propria singurătate.

Celebrarea Zilei mondiale a comunicaţiilor sociale a fost stabilită la Conciliul Vatican II (v. Inter mirifica, nr. 18), „pentru a spori eficacitatea multiplelor forme de apostolat al Bisericii în ce privește mijloacele de comunicare socială”. Cu această ocazie, credincioşii sunt îndemnaţi să sprijine prin rugăciune şi contribuţii băneşti „dezvoltarea instituțiilor și inițiativelor promovate de Biserică pe acest plan”.

Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale se celebrează în fiecare an, în Biserica Catolică, în duminica care precedă Rusaliile. Întrucât în acest an Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale a coincis cu vizita Papei Francisc în România, celebrarea acestei Zile la nivelul Arhidiecezei Romano-Catolice de București a fost mutată în duminica Rusaliilor, 9 iunie.

mescom19-9706675

Hits: 1

/ Anunţuri / Tags: ,

Share the Post