București: Sfânta Liturghie în Catedrală, cu episcopii reuniți în Conferința episcopală

București: Sfânta Liturghie în Catedrală, cu episcopii reuniți în Conferința episcopală

Miercuri, 10 aprilie, episcopii romano-catolici și greco-catolici întruniți pentru sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor din România au celebrat o Sfântă Liturghie în Catedrala Sfântul Iosif. „E o bucurie pentru noi să avem, de data aceasta, Conferința Episcopală aici, la București”, a spus ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, salutându-i pe episcopii prezenți.

Celebrarea a fost prezidată de Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România. PS László Böcskei, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea, a vorbit în cadrul omiliei despre apropierea dintre păstori și credincioși, izvor de comuniune: „Rugăciunea comună, acceptarea reciprocă și susținerea atentă și sensibilă a celuilalt sunt primii, dar nelipsiții pași spre acea libertate de care vorbește Isus”.

PS Böcskei a subliniat importanța vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, una dintre temele de pe agenda lucrărilor Conferinței Episcopilor din România: „La 20 de ani de la prima vizită a Urmașului lui Petru în țara noastră, este evenimentul care, în lumina pascală, are un mesaj bogat și profund, nu numai pentru catolicii care trăiesc în diecezele și eparhiile noastre, ci și pentru întreaga noastră societate”, fiind „un semn de recunoaștere și apreciere față de comunitățile catolice, care și în vremuri grele au persistat în credința lor strămoșească și în fidelitatea lor față de Roma și succesorul Sfântului Petru”.

Amintind că, în vizita sa, Papa va merge în „locuri-simbol ale religiozității poporului nostru credincios”, episcopul romano-catolic de Oradea a menționat că „Sfântul Părinte dorește să ne încurajeze”, pentru ca „în ciuda provocărilor acestei lumi, noi, creștinii, să devenim lumină pe calea reconcilierii”. „Să primim această vizită ca un dar de la Dumnezeu”, a îndemnat PS Böcskei, la finalul omiliei.

ÎPS Ioan Robu a mulțumit Monseniorului Buendía că a prezidat Sfânta Liturghie, episcopilor, preoților, persoanelor consacrate, credincioșilor și în mod special, PS László Böcskei, care „a pus în noi un cuvânt de adevărată zidire sufletească”. „Dumnezeu să primească rugăciunile noastre, de acum și din viitor, pentru vizita Papei Francisc”, a încheiat ÎPS Robu.


* Galerie foto, aici.
* Predica PS László Böcskei, aici (video).

Hits: 1

Share the Post