București, 13.04.2019: Calea Crucii, în Parcul Izvor

București, 13.04.2019: Calea Crucii, în Parcul Izvor

Mişcarea Comunione e Liberazione și Mișcarea Eclezială Carmelitană organizează sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 14.30, Calea Crucii în Parcul Izvor din Bucureşti. Traseul va porni de la intrarea în Parcul Izvor, dinspre B-dul Națiunile Unite (Palatul Parlamentului – Casa Poporului).

Inițiativa este deja un gest tradițional de mărturie a credinței în spațiul public, iar în acest an organizatorii au ales Parcul Izvor în amintirea istoricei vizite a Papei Ioan Paul al II-lea în țara noastră, de la care se împlinesc 20 de ani, și a Sfintei Liturghii pe care Sfântul Papă a celebrat-o în acest parc.

Rugăciunea va fi condusă de Pr. Antonio Prestipino OCD, vicar episcopal pentru viața consacrată în cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Meditațiile pentru Calea Crucii au la bază texte din Sfânta Scriptură și din Charles Peguy – Misterul carității Ioanei d’Arc, precum și din spiritualitatea carmelitană, din scrierile Sfinților Ioan al Crucii și Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein). Participanții vor primi broșuri cu textele pentru meditație.

Această formă de meditare a Căii Sfintei Cruci a fost gândită și propusă de slujitorul lui Dumnezeu Pr. Luigi Giussani, fondator al Mișcării Comunione e Liberazione. Sub această formă se organizează în întreaga lume, textele de bază fiind îmbogățite cu cântece și texte din tradiția fiecărei comunități locale.

 

Hits: 4

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post