București: Peste 40 de persoane au participat la primul modul al Școlii de Rugăciune și Însoțire Spirituală

București: Peste 40 de persoane au participat la primul modul al Școlii de Rugăciune și Însoțire Spirituală

Centrul „Pedro Arrupe” din București, al Părinților iezuiți, a lansat în acest an Școala de Rugăciune și Însoțire Spirituală, un curs de formare spirituală pentru laici și persoane consacrate, împărțit în 4 module de câte un week-end. La primul modul, din 13 – 14 octombrie 2018, dedicat Rugăciunii în Biblie, au participat peste 40 de persoane, laici și persoane consacrate.

Modulul biblic a fost moderat de Sr. Francisc Băltăceanu, Sr. Monica Broșteanu și Pr. Iosif Șandru SJ și, așa cum explică Pr. Marius Taloș SJ într-un material semnat pe site-ul iezuiti.ro, „cele două zile intense de rugăciune și studiu biblic au urmărit cum vorbește Dumnezeu și cum se lasă interpelat de om în Scriptură”.

În plus, în fiecare zi, Sr. Ruth Cassey FCJ le-a propus participanţilor “un scurt, dar mișcător dans meditativ ebraic inspirat din psalmi”. Cursanţii au primit şi “temă pentru acasă”: “li s-a cerut să formuleze cu propriile cuvinte câte o rugăciune inspirată din Sfântă Scriptură, însoțind fiecare cerere cu o mărturisire de credință. În felul acesta s-a urmărit întruchiparea în rugăciunea personală a îndemnului din Evanghelia după Sfântul Marcu: Tot ceea ce veţi cere în rugăciune, credeţi că aţi primit deja şi vi se va da (Mc11,24).”

Mai multe informaţii despre modulul dedicat Rugăciunii în biblie, precum şi o serie de fotografii sunt disponibile pe site-ul Părinţilor iezuiţi din România. Următorul modul, dedicat „Rugăciunii meditative”, este moderat de Pr. Bogdan Bălașcă OFMConv., Sr. Ruth Casey FCJ, Pr. Marius Taloș SJ, și are loc pe 03 – 04 noiembrie 2018. Vor urma apoi modului despre „Discernământul spiritual” şi cel intitulat „Milostivire și vindecare”.

Întâlnirile de formare au loc sâmbăta și duminica, între orele 9.00 și 16.00, și cuprind seminarii tematice, exerciții de rugăciune și dansuri meditative, ilustrații muzicale și secvențe cinematografice. În fiecare zi de curs se celebrează Sf. Liturghie, iar participanților li se oferă posibilitatea însoțirii spirituale în timpul Exercițiilor Spirituale din Advent. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Hits: 4

/ Știri / Tags:

Share the Post