Bruxelles: Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa îi încurajează pe români să participe la referendum

Bruxelles: Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa îi încurajează pe români să participe la referendum

„Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE) îi încurajează ferm pe toți cetățenii României să participe la acest referendum și să voteze da: căsătoria, ca uniune între un bărbat și o femeie, este singura instituție capabilă să garanteze înnoirea generațiilor pentru societățile noastre”, se citește într-un comunicat de presă al Federației, din 1 octombrie 2018, dat publicității cu referire la apropiatul referendum de modificare a Constituției României, care va avea loc în țara noastră în zilele de 6 și 7 octombrie 2018.

Federația amintește că împreună cu Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”, membră FAFCE, s-a implicat în ultimii doi ani în sprijinirea organizării acestui referendum, „care reprezintă un semn de speranță pentru întreaga Europă”. FAFCE subliniază, totodată, necesitatea respectării acestei libere expresii a democraţiei: “aceste respect este necesar pentru toţi cei care trăiesc în România și în afara ei, îndeosebi pentru instituțiile și organizațiile care urmăresc să lucreze pentru binele comun”.

„Dragi prieteni români, vă rugăm, spuneți da familiei, spuneți da viitorului!”, îndeamnă Nicola Speranza, Secretar general al FAFCE în încheierea comunicatului.

Federația Asociațiilor Familiale Catolice din Europa (FAFCE) a luat ființă în 1997, având la bază o platformă mai veche alcătuită din mai multe asociații de familii catolice, formată după căderea zidului Berlinului. Federaţia a fost înregistrată la Strasbourg, în Franţa, iar din 2009 a deschis un sediu în Bruxelles. Astăzi, Federaţia este prezentă pe întregul continent european și acționează și pe lângă Consiliul Europei.

Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” a fost înființată în 2008 și activează pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Din Asociație fac parte familii catolice din diferite parohii ale Arhidiecezei. Asociația este membră FAFCE de 8 ani.

 

Hits: 1

/ Știri / Tags: ,

Share the Post