Ciofliceni: A doua serie de exerciții spirituale pentru preoți din ARCB

Ciofliceni: A doua serie de exerciții spirituale pentru preoți din ARCB

În perioada 10-14 septembrie 2018, la Mănăstirea Părinților Carmelitani din Ciofliceni, Centrul pentru Cler și Vocații din Arhidieceza Romano-Catolică de București organizează a doua serie de Exerciții Spirituale pentru preoții, predictor fiind Părintele Zdzisław J. Kijas OFMConv., Relator la Congregația pentru Cauzele Sfinților din Roma, cel care a coordonat din partea Congregației  cercetarea în faza romană pentru dosarele martirilor români, începând cu Mons. Vladimir Ghika.

La aceste Exerciții spirituale au participat Arhiepiscopul Ioan Robu și 17 preoți din Arhidieceza Romano-Catolică de București, Episcopul Petru Ghergel și 4 preoți din Dieceza Romano-Catolică de Iași și un părinte diacon din Eparhia Greco-Catolică de București.

Într-o atmosferă de tăcere și interiorizare programul comun, în fiecare zi, a cuprins trei meditații în limba italiană, Sfânta Liturghie, rugăciunea Laude și Vespere, Adorație în fața Preasfântului Sacrament, momente personale de rugăciune și meditație.

Părintele polonez plecând la la Exortația apostolică postsinodală Gaudete et exsultate a Sfântului Părinte Francisc a atins teme actuale pentru slujitorul altarului: chemarea preotului la sfințenie în lumea contemporană; apartenența preotului la Cristos; identitatea preotului în Biserica lui Cristos; misiunea profundă a preotului în Cristos; preoții– căutători de Isus asemenea Mariei și a lui Iosif etc. Ținând cont de cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc din Gaudete et exultate“sfințenia este fața cea mai frumoasă a Bisericii”, în toate meditațiile, părintele predicator a ilustrat tematica abordată cu exemple din viețile sfinților, amintind de fericiții mariri din România și din Biserica Universală.

Episcopii și preoții prezenți la aceste Exerciții Spirituale au avut parte, cu adevărat, de zile unice prin bogăția hranei spirituale, dar și pline de har prin lucrarea tainică a lui Dumnezeu în viața fiecăruia în parte.

A treia serie de exerciții spirituale pentru preoți în acest an va fi în perioada 12-16 noiembrie 2018.

Pr. Daniel BULAI

Hits: 3

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post