Motru (GJ): 20 de ani de la sfințirea bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Motru (GJ): 20 de ani de la sfințirea bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Miercuri, 25 octombrie 2017, s-au împlinit 20 de ani de la sfințirea bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Motru (Gorj). Evenimentul a fost sărbătorit sâmbătă, 28 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, la care au luat parte cinci preoți din decanatul de Craiova, primarul orașului și credincioși de la Motru și Mătăsari.

Sărbătoarea s-a vrut a fi o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul acestui sfânt lăcaș, o rugăciune pentru cei care au muncit la ridicarea bisericii, precum și pentru cei care deja nu mai sunt printre noi, și, totodată, o conștientizare a importanței Bisericii în viața creștinului. La predică părintele Sergiu Pal – parohul comunității de la Slatina – a subliniat că biserica este locul predilect al întâlnirii omului cu Dumnezeu, locul în care se celebrează sfintele sacramente ale Botezului, Mirului și Euharistiei; fiecare credincios are un loc în Biserică și participă într-un fel sau altul la misiunea Bisericii și a Parohiei. De fiecare dintre noi depinde dacă avem un rol pasiv sau activ.

În biserica parohială din Motru a fost amenajat un panou cu mai multe fotografii care relatează în imagini cum s-au desfășurat lucrările de la temelie și până la finalizarea lăcașului de cult. La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Iosif Balint le-a mulțumit invitaților, tuturor celor care s-au implicat în buna organizare a evenimentului și celor prezenți, și a împărțit tuturor credincioșilor care au participat la sărbătoare câte o fotografie cu interiorul bisericii.

Pr. Iosif Balint

 

Hits: 0

/ Știri / Tags:

Share the Post