Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România lansează proiectul „My place”

Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România lansează proiectul „My place”

Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România (JRS Romania) lansează, în parteneriat cu Fundaţia „Inimă de copil”, proiectul „My Place  – o punte pentru integrarea beneficiarilor unei forme de protecție și străinilor cu ședere legală în România”. Conform unui comunicat JRS Romania, proiectul se va derula pe durata a 24 luni și este finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, ca Autoritate Responsabilă, și Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă. Proiectul completează activităţile derulate anterior în cadrul altor proiecte similare.

Destinatarii proiectului vor fi cu precădere din categoriile de persoane vulnerabile şi cu nevoi speciale, care vor beneficia de servicii complementare celor asigurate de stat, precum informarea, consilierea, asistenţa materială, juridică, medicală, psihologică precum şi activităţi sociale, culturale, recreaţionale, educaţionale, cursuri de limbă română şi orientare culturală. Aceste activităţi se vor desfăşura la nivelul celor doua centre regionale de integrare din orașele Galati şi Constanta.

Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi (JRS) din România este o organizaţie non-guvernamentală umanitară, independentă, non-profit, apolitică şi democratică care sprijină şi promovează drepturile fundamentale ale refugiaţilor şi ale persoanelor dezrădăcinate. Misiunea JRS România este de a însoţi refugiaţii şi persoanele dezrădăcinate, de a-i ajuta în orice situaţie şi de a pleda pentru cauza lor în faţa autorităţilor şi a societăţii civile.

Hits: 4

/ Știri / Tags:

Share the Post