București: Elevii Colegiului Sf. Iosif, premiați la Olimpiada națională de religie

București: Elevii Colegiului Sf. Iosif, premiați la Olimpiada națională de religie

premiantiPatru premii și o mențiune au câștigat elevii Colegiului romano-catolic Sf. Iosif, din București, participanți la Olimpiada națională de religie catolică (limba română), desfășurată în 15-18 aprilie 2015 la Snagov (Ilfov). Organizată de Ministerul educației și cercetării științifice și Inspectoratul școlar județean Ilfov, ediția din acest an a Olimpiadei a fost găzduită la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov). Au participat 110 elevi aparținând cultelor romano-catolic și greco-catolic, care frecventează clasele VII-XII. Elevii au fost însoțiți de 18 profesori, iar comisia națională, condusă de Pr. dr. Emil Moraru, a fost formată din 20 de membri.

Elevii Colegiului romano-catolic Sf. Iosif, din București, au obținut două Premii speciale, la categoria „discipline teologice”: Teme L. Cecilia-Cătălina (clasa a IX-a) și Chiriță A. Andrei-Constantin (clasa a X-a). De asemenea, au mai câștigat, la disciplina „religie”, Premiul I: Barb L.E. Andreea Ana-Maria (clasa a XI-a), cu nota 9.80; Premiul al III-lea: Benchea M.G. Maria Diana (clasa a X-a), cu nota 9.45; şi menţiune: Mănăilă B.C. Andreea-Irina (clasa a XI-a), cu nota 8.20 . Festivitatea de premiere a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 18 aprilie a.c., elevii câştigători primind diplomele din partea Prof. Coca Codreanu – Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, şi Prof. Vasile Bogus – Inspector şcolar pentru disciplina religie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov. De asemenea, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, le-a oferit olimpicilor premii constând în o serie de cărţi de profil.

Acesta a fost cea de a şasea ediţie a Olimpiadei naţionale de religie catolică (limba română) pentru elevii aparţinând cultelor romano-catolic şi greco-catolic, care frecventează clasele VII-XII. La Olimpiadă au participat elevi din judeţele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vaslui. În cele trei zile ale Olimpiadei, elevii au avut, de asemenea, posibilitatea să viziteze câteva obiective culturale și religioase de interes național și internațional din capitală şi din împrejurimi.

Hits: 11

/ Știri / Tags: ,

Share the Post