Roma: ARCB la expoziția internaţională „100 de iesle” din Roma

Roma: ARCB la expoziția internaţională „100 de iesle” din Roma

IesleARCB reprezintă România la expoziția internaţională „100 de iesle” din Roma (Italia)

Ajunsă la cea de a 39-a ediție, expoziția internațională „100 Presepi” (100 de iesle) din Roma, Italia, a fost inaugurată joi, 27 noiembrie 2014, în sala Bramante din complexul Bazilicii Santa Maria del Popolo, în prezența Arhiepiscopului Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontificale pentru Promovarea Noii Evanghelizări, a dnei Giovanna Marinelli, consilier pentru cultură în Primăria orașului Roma, a numeroși reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la Roma și a altor personalități bisericești și politice. Organizată sub înaltul patronaj al Consiliului Pontifical pentru Cultură şi al Preşedinţiei Republicii Italiene, ediţia din 2014 are titlul „Lucrul manual ca instrument al păcii”.

Ediția din acest an a expoziției oferă publicului vizitator 212 iesle din 43 de țări. Pentru prima oară, printre expozanți se află și România, reprezentată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, care expune două iesle: una realizată din ceramică smălțuită, realizată de artistul Istvan Kösezeghi, a doua din lemn sculptat manual și pictat, realizată de artistul Iosif Demeter, firma Demiart.

Expoziția, așa cum a arătat IPS Rino Fisichella, „oferă posibilitatea retrăirii unui moment aparte din istoria credinței și familiilor noastre: cel al centralității în viața noastră a misterului lui Dumnezeu făcut om, dar mai ales al posibilității de a retrăi experienţa unor tradiții care au constituit pentru familiile noastre momente de cateheză spre întărirea credinței și pentru transmiterea credinței generațiilor viitoare”.

Expoziţia va rămâne deschisă până la 6 ianuarie 2015, cu program de vizitare zilnic, inclusiv duminica şi în zilele de sărbătoare.

 

/ Știri / Tags:

Share the Post

About the Author