Buzău: Tinerii parohiei, în vizită la frații capucini de la Nehoi

Buzău: Tinerii parohiei, în vizită la frații capucini de la Nehoi

DSCN9475_crLuni, 1 Decembrie, un grup de 25 de tineri din Parohia Sfântul Iosif,  din Buzău, împreună cu părintele paroh Dominic Hîrja, au vizitat Conventul „Adormirea Maicii Domnului”, din Nehoiu, al fraților capucini. Fiind în postul Crăciunul, pe drum tinerii au discutat despre Advent, tema zilei fiind “Urmează-ți visul”, care a pornit de la visul lui Iosif, patronul comunității buzoiene. Fiecare a vorbit despre visurile proprii, răspunzând toți cât mai sincer.

Ajunși la Nehoiu tinerii au fost întâmpinați cu multă bucurie de frații capucini. După un ceai cald, au urmărit un scurt film, „Ești gata să mori pentru credința ta?”. Pe baza acestui film, tinerii participanți au discutat liber despre credință și despre „dorința” oamenilor de a-și manifesta credința. La sfârșitul discuțiilor, fiecare tânăr a răspuns în scris la întrebările: „Ce reprezintă Dumnezeu pentru tine?” și „Ce reprezintă cea mai draga persoană pentru tine?”. Spre uimirea tuturor, întrebările au arătat că tinerii iubesc mai mult pe Dumnezeu decât pe o persoană  apropiată.

La ora 13 tinerii au participat la Sfânta Liturghie, celebrată de Fr. Paul Daniel Coman și Pr. Dominic Hîrja. După celebrarea liturgică, toți participanții au servit masa, iar după-amiază a continuat cu jocuri și bună-dispoziție.

/ Știri / Tags:

Share the Post

About the Author