Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Procesiune_relicva_Ioan_Paul_IICOMUNICAT ARCB nr. 706/ 17.10.2014 –

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile Capitalei

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București organizează duminică, 19 octombrie 2014, o procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile capitalei. Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

După un moment de rugăciune, între orele 14.00 și 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu), credincioșii, călugării și călugărițele, ministranții și preoții vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19) purtând în procesiune icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de Preasfințitul Cornel Damian, episcop auxiliar de București.

Monumentului Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în țara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă.

Biroul de presă

Hits: 0

/ Comunicate de presă / Tags:

Share the Post