Pelerinajul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

COVER

Pelerinajul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

Sâmbătă, 5 aprilie 2025  credincioșii din Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Chitila, însoțiți de părintele paroh Ciprian Mărtișcă au pornit în Pelerinajul Speranței la Mănăstirea Carmelitanilor de la Ciofliceni din Anul Jubiliar 2025 declarat de către Papa Francisc, ocazie de obținere a indulgenței plenare.

Ajunși la mănăstirea Fraților Carmelitani, am început programul spiritual cu o Oră de adorație euharistică, în Biserica jubiliară fiind expus Preasfântul Sacrament. Pentru sacramentul penitenței au stat la spovadă doi preoți călugări, Părintele Tarcisio de la Carmelitanii Desculți din Ciofliceni și Părintele Nathan de la Slujitorii carității Don Guanella din Chitila.

Ora de adorație a cuprins texte meditative despre Preasfânta Euharistie și însemnătatea acesteia pentru noi, cât și pentru întreaga Biserică, Coronița Milostivirii Divine, Sfântul Rozariu, toate animate de Părintele paroh și credincioși din parohia chitileană. A urmat apoi intrarea în biserica declarată Sanctuar arhidiecezan de către Excelența Sa, Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă, pentru Arhidieceza de București, pentru obținerea indulgenței plenare în Anul Jubiliar al Speranței.

Programul a continuat cu celebrarea Sfintei Liturghii, unde ne-am rugat pentru toate persoanele de față, cât și pentru cei care din diverse motive nu au reușit să ne însoțească, familiile noastre, cei dragi ai noștri, cei bolnavi, săraci, uitați și în suferință, pentru sănătatea Sfântului Părinte Papa Francisc –  Părintele Ciprian Mărtișcă fiind și Capelanul desemnat cu Pastorația Sanitară în Arhidieceza noastră de București – precum și pentru cei plecați la Domnul și sufletele din Purgator care așteaptă rugăciunile și liturghiile noastre pentru iertarea păcatelor lor.

 

După ce am luat parte cu toții la masa euharistică, a urmat și prânzul în comunitate, moment de împărtășire și cu alți pelerini aflați la mănăstire, dar și cu frații carmelitani. Cei care au dorit, au putut achiziționa din produsele bio făcute în mănăstire și oferite vizitatorilor pentru sume modice de bani pentru susținerea operei și a mănăstirii. Înainte de a ne lua rămas bun, am parcurs în biserica mănăstirii calea Sfintei Cruci, meditând la Patima, Moartea și Învierea Domnului nostru Isus Cristos, devoțiune propusă pe parcursul întregului Post de patruzeci de zile înainte de Învierea Domnului.

Cu sufletele pline de recunoștință, i-am mulțumit Domnului pentru momentele de înaltă trăire spirituală trăite împreună, precum și Părintelui paroh,Ciprian Mărtișcă pentru iubirea și grija pastorală ce o are pentru comunitatea noastră și frumoasa organizare a pelerinajului nostru în Anul Sfânt Jubiliar 2025.

Daniel-Marius Filip

Hits: 276

/ Știri / Tags: ,

Share the Post