Misionarii Milostivirii Divine: reculegere spirituală la începutul Postului Mare

WhatsApp Image 2024-02-18 at 22.22.50

Misionarii Milostivirii Divine: reculegere spirituală la începutul Postului Mare

În perioada 16 – 18 februarie 2024, Misionarii Milostivirii Divine s-au reunit la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni pentru două zile de reculegere spirituală. Prelegerile au fost ținute de către Pr. Emil Moraru, care a condus meditațiile și discuțiile grupului. Acestea au avut în centru pregătirea unui parcurs spiritual rodnic pe durata Postului Sfintelor Paști, precum și modelul de trăire al Sfintei Faustina. De asemenea, vineri, 17 februarie, grupul s-a rugat Calea Crucii a Milostivirii Divine în Biserica Sfânta Maria, Regina Carmelului.

În prelegerea din deschidere, Pr. Emil Moraru a arătat că Postul Mare este un pelerinaj, o călătorie către Dumnezeu și Milostivirea Sa, expresie vie a iubirii Sale pentru oameni. Este o trecere de la robia păcatului la libertatea harului, a virtuții, dar și o călătorie către ceilalți, către frați, cei mai slabi, cei mai fragili.

Făcând referire la Evanghelia după Marcu, a evocat ispitele la care a fost supus Isus de către Satana, după retragerea Sa în deșert, unde a petrecut patruzeci de zile și patruzeci de nopți în post și rugăciune. Modelul pe care Isus l-a lăsat este cel al luptei spirituale, în care creștinul reușește să învingă dacă se încrede în Dumnezeu, în Cuvântul Său, prin rugăciune și penitență. Acest lucru este posibil, Isus ne învață acest lucru și ne dă puterea să facem aceasta. Călătoria Postului Mare ne duce astfel să descoperim că iubirea lui Dumnezeu este mai mare decât păcatul și limita noastră, decât înfrângerile noastre. La capătul acestei călătorii de 40 de zile, Domnul Isus ne așteaptă cu brațele deschise, răstignit din iubire pentru noi. El este puterea noastră pentru a învinge orice ispită, a mai subliniat Pr. Emil Moraru.

Nu este întâmplător nici faptul că Domnul Isus leagă Sărbătoarea Învierii Sale, Paștele, la capătul pătimirilor Sale, de Sărbătoarea Milostivirii, cerându-i Sfintei Faustina, așa cum arată în jurnal, ca aceasta „să fie sărbătorită solemn în prima duminică de după Paști”

De altfel, Sfânta Faustina ne îndeamnă și prin exemplul său să trăim Postul Mare ca un timp de o intensitate spirituală crescută, în care comuniunea, unirea cu Isus să fie una cât mai profundă și autentică, pentru a cinsti pătimirea și moartea Celui Milostiv, în pregătirea Sărbătoririi Învierii Sale de Paști.

Luminița Sălăgeanu

Hits: 1116

/ Știri / Tags:

Share the Post