ÎPS Ioan Robu prezent la reculegerea Cavalerilor de Malta
În zilele de 19-21 ianuarie a.c., Asociația Română a Ordinului de Malta din România a organizat o reculegere spirituală la Mănăstirea Fraților Carmelitani din Ciofliceni, jud. Ilfov. Tot programul spiritual al zilelor de reculegere de care s-au bucurat Cavalerii și Damele Ordinului, precum și alți câțiva aspiranți, a fost organizat de Pr. Gabriel Daniel Popa, secretar arhiepiscopal și capelan principal al Ordinului și s-a concentrat pe aprofundarea spiritualității acestui ordin călugăresc, tradițional cavaleresc, militar și nobiliar.
În a doua zi de reculegere, Cavalerii și Damele au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit și Capelan Conventual ad honorem al Ordinului, care a celebrat Sfânta Liturghie și a participat la prânzul organizat cu întreaga adunare. Plecând de la mottoul Ordinului – tuitio fidei și obsequium pauperum (apărarea credinței și ajutorarea nevoiașilor) – Mons. Robu a arătat faptul că a noastră credință este un dar, pe care cu toții îl primim în comunitate prin Botez și pe care îl manifestăm tot în comunitate, prin participarea la Sfintele Liturghii, însă credința devine tot mai vie în măsura în care întâlnim martori dedicați ei.
În ultima zi, membrii Asociației Române a Ordinului de Malta au participat la Sfânta Liturghie duminicală împreună cu călugării carmelitani și credincioșii din împrejurimile mânăstirii, prilej cu care s-a făcut și o prezentare succintă a Ordinului de Malta, pentru cei care erau prezenți în minunată biserică a Carmelului.
Ordin la origine călugăresc, înființat la Ierusalim în secolul XI, recunoscut de Papa Pascal al II-lea în anul 1113, după ce a cunoscut o istorie sinuoasă trecând prin Rodos, Malta și în cele din urmă s-a stabilit la Roma, având personalitate juridică internațională, are astăzi în rândurile sale 55 de călugări, peste 1000 de preoți și episcopi, 13.500 membri căsătoriți și necăsătoriți, organizați în trei clase distincte și 80.000 de voluntari, care în diferitele părți ale lumii lucrează pentru binele săracilor și al bolnavilor, dezvoltând relații diplomatice cu 120 de țări.
Hits: 378