Mesajul ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, cu ocazia Zilei Naționale a României

steag romanesc

Mesajul ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragi credincioși, iubiți concetățeni români,

Astăzi, sărbătorim Ziua Națională a României, o zi de mare bucurie și de emoție pentru toți cei care iubesc această țară.

Sărbătoarea națională ne reamintește, an de an, că poporul român, alcătuit din etnii și tradiții diferite, vine de departe din istorie, că, pentru a-și păstra unitatea și patria, înaintașii noștri s-au jertfit în nenumărate rânduri, deopotrivă pe câmpul de luptă și în cancelariile marilor puteri. Tocmai de aceea, nouă ne revine astăzi datoria de a le apăra cu orice preț și de a le transmite generațiilor viitoare ca pe cea mai prețioasă moștenire.

Biserica Catolică din România face parte integrantă din istoria poporului român și se angajează să rămână o forță importantă în viața spirituală și socială a României, contribuind la numeroase activități sociale, cum ar fi educația, asistența socială și caritatea, fiind totodată un important promotor al dialogului interconfesional.

Este, de asemenea, o zi în care reflectăm la viitorul României, la ceea ce dorim să construim împreună, pentru noi și pentru generațiile viitoare. În contextul actual, este important să ne reafirmăm angajamentul pentru pace și pentru dialog, să cultivăm spiritul de solidaritate și de colaborare, pentru a construi o societate mai justă și mai echitabilă, în care tinerii și familiile să-și dorească să rămână și să contribuie la dezvoltarea ei. Aceasta este o modalitate de a le oferi speranță și încredere în viitor, de a le arăta că România este o țară unde merită să își investească energia și talentele.

Ne gândim cu drag și cu speranță la toți românii din diaspora. Indiferent unde ne aflăm, 1 Decembrie este ziua noastră, ziua în care ne unim și sărbătorim împreună.
Tuturor românilor, vă împărtășesc binecuvântarea mea arhierească și vă doresc sănătate, prosperitate, unitate și bucurie în Domnul!

30 noiembrie 2023

+ ÎPS Aurel Percă
Arhiepiscop Mitropolit de București

Hits: 669

/ Comunicate de presă, Știri / Tags: ,

Share the Post