PS Cornel Damian la hramul Parohiei Cristos, Rege (Ploiești)

406011436_738078825032175_2900848569517689210_n

PS Cornel Damian la hramul Parohiei Cristos, Rege (Ploiești)

Duminică, 26 noiembrie, în Solemnitatea „Cristos, Regele Universului”, comunitatea catolică din Ploiești a sărbătorit cu inimi pline de  bucurie hramul Bisericii. Liturghia solemnă de hram a început la ora 18.00 și a fost prezidată de Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, însoțit de 15 preoți concelebranți. În această zi, Biserica sărbătorește și Ziua Mondială a Tineretului, cu tema „Plini de bucurie în speranță” (Rom 12, 12).

Pe lângă cei prezenți în mod fizic la sărbătoare, anul acesta, pentru prima dată, au avut posibilitatea să se alăture în timp real la celebrare și să se unească în rugăciune și mulți credincioși de aproape sau de departe. Acest lucru s-a putut realiza mulțumită echipei Angelus TV – Pr. Francisc Ungureanu și Toni Stoian –  care s-a ocupat de transmisia în direct a Sfintei Liturghii.

Predica a fost ținută de Părintele Liviu Crișmaru, paroh de Pucioasa. În cadrul acesteia, părintele, prin cuvinte alese, a evidențiat diferența dintre Regele Isus Cristos, regele-păstor și regii lumii, a arătat modul prin care fiecare creștin poate face să crească Împărăția lui Dumnezeu și i-a invitat pe toți cei prezenți să îl lase pe Cristos să domnească peste ei, deoarece Împărăția Lui este o împărăție veșnică.

După rugăciunea de la împărtășanie, conform tradiției, a avut loc un moment de adorație în care s-a recitat Consfințirea și Litania la Inima Preasfântă a lui Isus, prin care credincioșii au putut obține indulgența plenară.

După acest moment, Preasfințitul Cornel Damian a luat cuvântul și cu multă căldură a transmis salutul Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Apoi le-a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participare, într-un mod deosebit Pr. Liviu Crișmaru pentru predică, părintelui greco-catolic Radu Ivan și corului. Totodată a amintit de noua misiune încredințată părintelui vicar Iosif-Adrian Fechet și de recunoștința pe care credincioșii trebuie să o aibă față de Dumnezeu pentru că încă mai sunt preoți.

Spre final, Pr. Iosif Imbrișcă, parohul comunității, și-a manifestat recunoștința față de Preasfințitul Cornel Damian, față de toți cei prezenți și i-a invitat pe credincioși în oratoriu pentru a continua bucuria sărbătorii.

Pr. Iosif-Adrian Fechet

Mai multe fotografii pot fi accesate pe pagina Facebook a parohiei

Hits: 379

/ Știri / Tags: ,

Share the Post