ÎPS Aurel Percă a participat la Guvern la întâlnirea autorităților cu reprezentanții cultelor

original_20231002-govr2198

ÎPS Aurel Percă a participat la Guvern la întâlnirea autorităților cu reprezentanții cultelor

Luni, 2 octombrie 2023, reprezentanții cultelor religioase din România s-au întâlnit cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Din partea Bisericii Romano-Catolice au participat ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, însoțit de Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan, și PS László Kerekes, Episcop Auxiliar de Alba Iulia, însoțit de Pr. Hurgoi János, cancelar. Din partea Bisericii Greco-Catolice a participat Pr. Andrei Mărcuș, vicar general al Eparhiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București.

Au fost invitați reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute în România conform Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor. La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, secretarul de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, conform comunicatului Guvernului României.

În cadrul întâlnirii, ÎPS Aurel Percă a subliniat importanța susținerii din partea statului a familiei, a proiectelor de educație și asistență socială și caritativă.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat, de asemenea, inițiativa mai multor culte religioase de înființare a unei platforme permanente de dialog între stat și culte, Comisia de Dialog dintre Stat și Culte, care să consolideze relația deja existentă între Stat și Culte, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. Această platformă are ca scop facilitarea dialogului și a soluțiilor pentru exercitarea liberă a religiei de către cetățeni.

Foto copertă: Guvernul României

Hits: 319

/ Știri / Tags:

Share the Post