Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

chitila

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

Duminică, 18 iunie 2023, 5 copilași din Parohia Fericitul Ieremia Valahul (Chitila) l-au primit în inimile lor pe Isus Euharisticul sub chipul pâinii și a vinului, pentru prima dată, după ce au parcurs o perioadă de studiu și aprofundare a Catehismului Bisericii Catolice. Biserica din Chitila a fost plină de emoții, dar și de prieteni și rude ai copiilor sosiți pentru a le fi alături la Prima și deosebita întâlnire din viața lor cu Cel care dă viață și care este Pâinea Vieții, „pâine din Cer coborâtă pentru a noastră viață”.


La finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Ciprian Mărtișcă le-a făcut copiilor un cadou – surpriză unicat: o scrisoare personală de la Isus din tabernacol adresată fiecărui copil în parte. Emoția a fost puternică, iar aceștia, împreună cu familiile lor i-au făcut o promisiune lui Isus că vor veni la fiecare Sfântă Liturghie duminicală, că se vor pregăti prin taina spovezii pentru a-l primi asa cum se cuvine pe Isus în Sfânta Împărtășanie!


La finalul Sfintei Liturghii, toți au fost invitați să rămână împreună la un moment de comuniune și de felicitare a celor cinci copilași care au primit chezășia Vieții Veșnice.

Daniel-Marius Filip

Hits: 318

/ Știri / Tags:

Share the Post