Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Maica Îndurerată (Bucureștii Noi)

bucurestii noi

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Maica Îndurerată (Bucureștii Noi)

În prezența a zeci de părinți, rude, prieteni și localnici ai cartierului Bucureștii Noi din nordul Capitalei, duminică, 11 iunie 2023, Parohia Maica Îndurerată (Bucureștii Noi) a trăit un moment unic și special, în care 14 copii din comunitate l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sacramentul Euharistiei.

Celebrarea a început cu intrarea copiilor, ca actori principali ai liturghiei speciale, și cu promisiunea că vor face parte dintre creștinii de care Biserica are nevoie în aceste momente destul de dificile din punct de vedere spiritual.

Liturghia a fost celebrată de păstorul comunității, Părintele Marian Iulian Șchiopu, avându-i alături ca invitați pe Părintele Dan Suciu CSJ, Părintele Marius Taloș SJ, și Părintele Martin Cabalaș.

În cuvântul de învățătură, susținut de Părintele paroh Marian Iulian Șchiopu, au fost subliniate importanța și centralitatea Sfintei Euharistii în viața copiilor care o primesc pentru prima dată în inima lor, dar și în toate aspectele vieții de credință a creștinilor și mai ales a familiei, care are ca fundament Taina Euharistiei.

Copiii au primit binecuvântarea Sfântului Părinte Papa Francisc, printr-un document oficial eliberat din Cetatea Vaticanului, într-un moment pios, de o simplitate și profunzime aparte, dar în același timp cu nerăbdarea caracteristică vârstei fiecăruia, pentru că fiecare dintre ei au și sărbătorit alături de familiile și prietenii lor, profesori, vecini sau pur și simplu enoriași, care le-au transmis un gând bun și i-au felicitat pentru evenimentul acesta unic din viața lor, care reprezintă, de fapt, o mărturisire conștientă a credinței creștine și a conștientizării prezenței lui Isus Cristos în viața fiecăruia dintre ei.

În încheierea Sfintei Liturghii, întreaga adunare de credincioși a fost binecuvântată de cei patru preoți, care cu bucurie au transmis toate gândurile de prietenie și susținere către familiile care și-au îndrumat copiii pe calea lui Dumnezeu.

Andreea Alecsandru

Hits: 598

/ Știri / Tags:

Share the Post