Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Cioplea

352242908_268472118999487_4941189479359839018_n

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Cioplea

Duminică, 4 iunie 2023, cu multă bucurie pe chip și în suflet, au venit la Altarul Domnului pentru a primi întâia oară Sfânta Împărtășanie 32 de copii din comunitatea noastră, Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea).
„Azi a fost o zi deosebită de celelalte zile. Am fost uimită de ziua aceasta. Toți eram foarte bucuroși și foarte frumoși azi” (Alexandra).
„Am așteptam această zi cu multă emoție si nerăbdare. Copiii mei au știu mereu că această zi a primei impărtașanii o să vină la momentul în care o să fie pregătiți să înțeleagă cu adevărat noțiunea și să își ia angajamentul. A fost o zi încărcată de emoție, de voie bună, de liniște în suflet. Fiecare dintre aceștia aveau un zambet și o bucurie în ochi care sper să le dainuiescă” (Ioana, mama lui Cristian si a Alexandrei)
„Ziua asta a fost extrem de emoționantă, dar pe cât de emoționantă a fost, pe atât de super m-am simțit. Acum mă simt mai aproape de Isus și mai pregătită să fiu bună cu oamenii” (Alena)
„Pentru noi, părinții, a fost un moment extrem de emoționant. Primul pas în drumul către conștientizare și maturizare: celebrarea discernământului real și asumarea unei responsabilitați frumoase spre a crește copiii în spiritul crestin. Din îngrijitori ai sufletelor copiilor, de astăzi suntem ghizi și parteneri în construirea unei identități în care credința își are un loc asumat. Pentru prima oara, copilul a spus: vreau sa fiu catolic și sunt mândru că fac parte din această comunitate. De-acum înainte depinde de noi cum îngrijim aceasta decizie importantă. Gândirea magică este, de azi, înlocuită de credința care oferă stabilitate în timp și resurse pentru viitor.” (Alina, mama Alenei)
„Am avut emoții înainte de a lua prima Sfânta Împărtășanie si apoi am fost foarte bucuros. Am petrecut cu prietenii și familia si a fost o zi minunata!” (Francisc)
„A fost o zi specială pentru mine și familia mea iar pregătirea acestei zile a fost un lucru prețios pe care nu îl voi uita niciodată (Matei).
„Prima Sfântă Împărtășanie este un moment important în viața unui creștin, pe care noi îl considerăm ca pe un pas spre maturitate și spre a deveni mai responsabili în viața noastră de credință. Mulțumim tuturor preoților și persoanelor implicate în organizarea zilei de astăzi! Am avut parte de momente emoționante alături de copiii noștri” (Părinții lui Matei)
„A fost o zi plină de emoție. O zi pe care am așteptat-o cu nerăbdare din momentul în care am început pregătirea. Atunci cînd mergi în fața Altarului pentru a primi Împărtășania, te apropii de Isus și te face să te simți bine. Sentimentul de a-l primi pe Isus pentru prima dată în sufletul meu sub forma Euharistiei a fost ceva unic și mă ambiționează să rămân aproape de El pentru tot restul vieții” (Rareș).
Pr. Daniel-Gheorghiță Benchea

Hits: 501

/ Știri / Tags:

Share the Post