ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în comunitatea anglofonă din Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Biserica Franceză)

WhatsApp Image 2023-05-05 at 3.14.05 PM

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în comunitatea anglofonă din Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Biserica Franceză)

„Primește pecetea darului Duhului Sfânt!” sunt cuvintele rostite în momentul în care Excelența Sa Arhiepiscopul Aurel Percă a uns cu Sfânta Crismă șase tineri în cadrul celebrării Sacramentului Mirului, sâmbătă, 29 aprilie 2023, în Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Biserica Franceză – Sacré-Cœur).

Comunitatea parohială internațională și mai mulți preoți i-au înconjurat pe candidații la Mir, proveniți din diferite națiuni, un semn clar al diversității lumii noastre și un ecou al lucrării primilor apostoli după Rusalii: Hauwal din Nigeria, Vinicius din Brazilia, Adilina din România și Filipine, Olivia din Statele Unite, Felipe și Mateo din Honduras.

Grupul de candidați a început pregătirea în noiembrie 2022, urmând un program din Anglia, Power through the Spirit (Putere prin Duhul Sfânt), sub îndrumarea Sr. Juliet fcJ și a doamnei Jenny Kohl, sâmbăta după-amiaza înainte de Sfânta Liturghie. Biblia Tineretului Catolic s-a dovedit a fi o resursă de studiu bogată pentru noi toți, și, de asemenea, am savurat și ne-am bucurat de „The Chosen”, popularul serial de filme care prezintă viața și slujirea lui Isus într-un mod nou; detaliile imaginative și autentice din realitatea evreilor din acele timpuri au îmbogățit relatările evanghelice, ajutându-ne să îl vedem pe Isus și pe prietenii săi într-o nouă lumină.

Fie ca Duhul Sfânt să ne întărească pe toți cu toate darurile de care avem nevoie pentru a fi apostoli ai Vești Bune în lumea noastră de astăzi.

Sr. Juliet fcJ

Hits: 1267

/ Știri / Tags: ,

Share the Post