Au început lucrările la Instrumentum Laboris pentru Adunarea Sinodală din octombrie 2023

unnamed

Au început lucrările la Instrumentum Laboris pentru Adunarea Sinodală din octombrie 2023

Începând de miercuri, 12 aprilie și până la data de 19 aprilie, un grup de experți de pe cele cinci continente, care au participat în diferite calități la procesul sinodal, se va reuni la Secretariatul General al Sinodului pentru un timp de lucru și discernământ asupra Etapei continentale și a celor șapte documente finale ale Adunărilor Sinodale continentale, cu scopul de a începe reflecția care va conduce ulterior la redactarea Instrumentum Laboris, documentul de lucru pentru prima sesiune a celei de-a XVI-a Adunări Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor (Vatican, 4-29 octombrie 2023).

După un moment de rugăciune și sesiunea introductivă, lucrările vor include o amplă împărtășire despre etapa continentală în ansamblul ei și despre experiența trăită în timpul celor șapte Adunări Sinodale continentale (pentru mai multe informații: https://synod2023.org). Ulterior, vor fi analizate în detaliu documentele finale primite de Secretariatul General al Sinodului, rod al discernământului comunitar al Poporului lui Dumnezeu, pentru a evidenția tensiunile și prioritățile care vor fi aprofundate în cadrul adunării din octombrie. Zilele vor fi marcate de celebrarea zilnică a Euharistiei și de momente de rugăciune personală și comunitară.

Lucrările se vor desfășura în spatele ușilor închise. La finalul reuniunii, va avea loc o conferință de presă la 20 aprilie 2023. Mai multe informații vor fi comunicate direct de către Biroul de Presă al Sfântului Scaun.

Sursa: Secretariatul General al Sinodului

Hits: 277

Share the Post