7-16 aprilie: Novena Divinei Milostiviri

novena

7-16 aprilie: Novena Divinei Milostiviri

Vineri, 7 aprilie,  începe în Catedrala Sfântul Iosif Novena de pregătire la Sărbătoarea Milostivirii lui Dumnezeu, la ora 15.30, după Calea Sfintei Cruci.

Grupul de rugăciune Faustinum va anima în Catedrala Sfântul Iosif Novena Milostivirii și Adorația Euharistică, ce vor avea loc în fiecare zi, în intervalul 7-15 aprilie, între 15.00-16.00.

În Duminica Milostivirii lui Dumnezeu, între orele 15.00-17.00 va avea loc Adorație Euharistică, iar de la ora 17.00, Sfânta Liturghie solemnă.

Novena va fi transmisă în direct de Angelus TV.


Biserica se roagă în fiecare an Novena Divinei Milostiviri timp de 9 zile: din Vinerea Sfântă până la Vigilia Duminicii Milostivirii lui Dumnezeu. În fiecare zi a Novenei se recită Rozariul Divinei Milostiviri, „aducându-i” lui Isus diverse persoane care au nevoie de rugăciunile noastre.

Rugăciunea centrală a Novenei Divinei Milostiviri îl roagă pe Isus „să aibă milă de noi și de întreaga lume”. Ne rugăm Novena Divinei Milostiviri cu întristare pentru propriile noastre păcate, ca să cerem milă pentru păcatele celor dragi și să mijlocim pentru mila lui Dumnezeu asupra întregii lumi.

Rugăciunile Novenei i-au fost transmise de Isus Sfintei Faustina Kowalska, o umilă călugăriță poloneză care a trăit la începutul anilor 1900. Isus i-a vorbit și i s-a arătat în repetate rânduri Sfintei Faustina, îndrumând-o să scrie mesajele primite de la el. Sfânta Faustina a făcut acest lucru în ascultare și, după multe decenii, Biserica, sub conducerea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, i-a aprobat scrierile ca fiind autentice.

Sfântul Ioan Paul al II-lea a cunoscut mesajul Divinei Milostiviri a Sfintei Faustina în timp ce era încă preot și episcop în Polonia. Când a devenit papă, a numit mesajul Milostivirii Divine a devenit una dintre prioritățile sale principale: a făcut ca scrierile Sfintei Faustina să fie traduse din poloneză în alte limbi, a scris o enciclică despre Milostivirea Divină și a susținut cauza canonizării Sfintei Faustina. Când a canonizat-o pe Sfânta Faustina în 2000 ca primul sfânt al noului mileniu, a creat și sărbătoarea Duminicii Milostivirii Divine în Biserică. Sfântul Ioan Paul al II-lea a numit acea zi „cea mai fericită zi din viața mea”.

Când Sfântul Ioan Paul al II-lea a murit în 2005, el a murit în Vigilia Duminicii Milostivirii Divine, fapt pe care mulți l-au luat ca semn al milostivirii și iubirii lui Dumnezeu pentru acest „Papă al Marii Milostiviri”.

Hits: 400

/ Știri / Tags:

Share the Post