Vizita Ambasadoarei SUA în România la ÎPS Aurel Percă

US embassy

Vizita Ambasadoarei SUA în România la ÎPS Aurel Percă

În data 27 martie 2023, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a primit vizita Ambasadoarei SUA la București, Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, felicitând-o pentru începerea mandatului în România.

În cadrul întâlnirii, ÎPS Aurel Percă a făcut o prezentare generală a situației Bisericii Catolice din România, oprindu-se apoi, în particular, la situația Bisericii locale din Arhidieceza de București.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discutate probleme legate de războiul din Ucraina și de implicare Bisericii Catolice din Arhidieceză, dar și din România, în ajutorarea persoanelor care au fugit din calea războiului. Excelența Sa Kathleen Kavalec i-a mulțumit ÎPS Aurel Percă pentru implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.

Apoi, au fost discutate diferite probleme cu privire la românii care au plecat în străinătate pentru un trai mai bun și despre perspectiva ca aceștia să se întoarcă în țară; despre educație, despre victimele traficului de persoane, despre integrarea persoanelor cu dizabilități, precum și despre alte probleme legate de religie și cultură.

Excelența Sa Kathleen Kavalec și-a exprimat deschiderea pentru a colabora pe viitor cu Arhidieceza de București, iar ÎPS Aurel Percă i-a urat mult succes în noua sa misiune.

Hits: 222

/ Știri / Tags:

Share the Post