Misionarii români s-au întâlnit cu ÎPS Aurel Percă în inima desertului Chalbi (Kenya)

WhatsApp Image 2023-03-13 at 9.52.01 AM

Misionarii români s-au întâlnit cu ÎPS Aurel Percă în inima desertului Chalbi (Kenya)

Între 3 si 15 martie 2023, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, însoțit de un grup de preoți (Pr. Francisc Trefaș, Pr. Isidor Mîrț, Pr. Sorin Valer Russu, preot greco-catolic, Pr. Florin Sescu și Pr. Egidiu Condac) a vizitat cele trei misiuni românești din Dieceza de Marsabit, Kenya: Hurri Hills,Torbi si Maikona. Dintre acestea, primele două aparțin Arhidiecezei de București, iar cea de-a treia este sub administrația Diecezei de Iași.

Obiectivul acestei vizite a fost cel pastoral, de a-i întâlni pe misionarii români care slujesc în misiune: Pr. Cristian Pișta și Pr. Ștefan Lenghen din parohia Torbi, Pr. Aurelian Herciu din parohia Hurri Hills, respectiv Pr. Claudiu Iștoc, din parohia Maikona.

După o pauză de șapte ani de când nu a mai ajuns în misiune, aceasta este a cincea oara când ÎPS Aurel ajunge în Kenya. Această vizita a fost una deosebită, deoarece este prima data când a venit în calitate de Păstor al Arhidiecezei de București și a vizitat cele două noi parohii: Hurri Hills și Torbi, unde slujesc cei trei misionari ai Arhidiecezei de București: Pr. Cristian Pișta, Pr. Aurelian Herciu și Pr. Ștefan Lenghen.

Vizita ÎPS Aurel a început cu o întâlnire și o discuție cu Episcopul de Marsabit, ES Peter Kihara. Apoi, s-a continuat cu vizitarea parohiei Hurri Hills și a filialelor mai importante (Baqaqa, Mangudo, Forole…). Principala celebrare cu credincioșii din Hurri Hills a fost Sfânta Liturghie de duminică, 5 martie, urmată de sfințirea noii grădinițe și a cantinei de la Hurri Hills. Bucuria credincioșilor și a întregii comunități a fost mare, toți considerând această sărbătoare ca vizita unui tată care vine să-și vadă familia.

Momentele petrecute cu cei din filiale au fost de, asemenea, importante. Păstorul Arhidiecezei a împărțit binecuvântarea sa celor pe care i-a întâlnit, le-a ascultat bucuriile si greutățile si a avut pentru toți un cuvânt de încurajare. Ajutorul pentru cei săraci (in cazul nostru, acești oameni afectați in ultimii cinci ani de o secetă drastică) s-a concretizat în cisterne cu apă oferite celor din manyatele (satele) vizitate.

Mulțumim Înalt Preasfințitului Aurel și preoților oaspeți pentru vizita lor. Avem nevoie de astfel de momente. Este un semn vizibil al unității și al comuniunii dintre Arhidieceza de București si Dieceza de Marsabit, dintre preoții de acasă și noi, cei din misiune, dintre cei care trimit și cei trimiși.

Pentru toate darurile si harurile primite în aceste zile, mulțumim lui Dumnezeu.

Domnul să-i binecuvânteze pe toți binefăcătorii noștri!

Rugați-vă pentru noi, pentru pace și ploaie în Marsabit.

Pr. Aurelian Herciu

Hits: 2394

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post